Cyrilometodějské gymnázium rozsvítilo první adventní svíci


Adventní dobu zahájili na Cyrilometodějském gymnáziu v Prostějově (CMG) už v neděli 2. prosince 2018 Adventním zastavením v kostele Povýšení sv. Kříže. Studenti pod vedením P. Antonína Pražana připravili, přednesli a ztvárnili několik úryvků z Popelky Nazaretské Václava Renče.

Schola CMG pod vedením Martina Bradáče doprovodila působivé verše těmi zhudebnělými a posluchačům, kteří téměř zaplnili celý kostel, dopřáli opravdové zastavení a vytržení z ruchu města s jeho pojetím adventu, který k nám i přes zavřené dveře chrámu občas pronikal. Společně jsme se pak ohřáli u horkého nápoje a malého občerstvení.

První školní den prvního adventního týdne jsme se shromáždili ve vstupní části budovy Cyrilometodějského gymnázia. Při krátké bohoslužbě slova posvětil školní kaplan, P. Petr Matula, adventní věnce, které budou u vchodu, ve školní kapli a také v ředitelně svým světlem doprovázet a povzbuzovat naši snahu o dobrou přípravu na příchod Pána. Stejně tak se sejdeme i další dvě pondělní rána druhého a třetího adventního týdne.

Pondělí bylo také posledním dnem pro dokončení výzdoby tříd, protože soutěž o nejlepší adventní výzdobu třídy se uzavírá. Letos bylo zadáno téma: Setkání Panny Marie s Alžbětou v Ein Karem. Odměna pro třídy umístěné na prvních třech místech je lákavá – buď finanční částka do třídního fondu, nebo jeden den volna pro společnou aktivitu třídy.

Jitka Hubáčková, CMG

 

 

 

 

 

Kalendář akcí

P Ú S Č P S N
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 
Add to calendar

Podzimní festival

podzimni-festiva

 

Jubileum
Rudolfa Jana

 

rudolf-jan

 

Majetkové narovnání
(tzv. restituce)

 

majetkove-narovnani

ehp-fondy

OLDIN

 

Apoštolát modlitby

apostolat-modlitby

 

Hledat

 

WebArchiv - archiv českého webu