Cyrilometodějské gymnázium v Prostějově se loučilo se školním rokem


P. Adam Rucki při promluvěV pátek 28. června 2013 se v prostějovském kostele zasvěceném patronům zdejšího gymnázia, sv. Cyrilu a Metodějovi, sešli všichni studenti, pedagogové a zaměstnanci, aby při mši svaté poděkovali za uplynulý školní rok, za Boží ochranu a zároveň, aby si vyprosili požehnání na zasloužené prázdniny.

Prostějov: Mši svatou celebroval P. Adam Rucki, který v promluvě povzbudil všechny k Boží chvále v každé životní situaci, i při těžkostech. Hudbou a zpěvem bohoslužbu doprovodila schola CMG. Na závěr byly předány výroční ceny pro studenty, kteří obsadili přední místa v krajských a celostátních kolech soutěží, olympiád, Středoškolské umělecké činnosti nebo získali jazykové certifikáty vyšší úrovně.

Absolventka Šárka Dvořáková uděluje svou cenu za angličtinuCeny mají svůj název a mnohé jsou spojeny i s finanční odměnou, kterou věnují příznivci našeho gymnázia a které jsou i motivací pro studenty k získání co nejlepších studijních výsledků. Letos přibyla dokonce cena bývalé studentky a absolventky gymnázia Šárky Dvořákové pro studenty s nejlepšími výsledky v anglickém jazyce. „Vždy se mi velmi líbilo, když jsem jako studentka napjatě očekávala, kdo vypsané ceny získá, a proto jsem se rozhodla také nějakou cenu vypsat,“ vysvětlila Dvořáková. Rovněž spirituál školy P. Jaroslav Němec odměňuje několik studentů „Cenou spirituála“ za aktivní naplňování poslání církevní školy.

Po rozdání všech ocenění už nezbývalo než rozdat vysvědčení a hurá na prázdniny!

Jitka Hubáčková, CMG a MŠ v Prostějově

 

Kalendář akcí

P Ú S Č P S N
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 
Add to calendar

Podzimní festival

podzimni-festiva

 

Jubileum
Rudolfa Jana

 

rudolf-jan

 

Majetkové narovnání
(tzv. restituce)

 

majetkove-narovnani

ehp-fondy

OLDIN

 

Apoštolát modlitby

apostolat-modlitby

 

Hledat

 

WebArchiv - archiv českého webu