Cyrilometodějské gymnázium získalo Cenu Josefa Luxe


Nadační fond Josefa Luxe každoročně vyhlašuje soutěž, jejímž cílem je podpora aktivit usilujících o rozvoj občanské odpovědnosti, šíření etických hodnot a kultivaci mediálního prostředí. Letos zvítězilo ve své kategorii Cyrilometodějské gymnázium se svým „Programem podpory etické výchovy“.

Prostějov: Spolu s již dříve realizovaným „Programem osobnostního rozvoje studenta tvoří“ etická výchova důležitou součást výchovně vzdělávacího působení na utváření osobnosti studenta. Soutěžní porota ocenila především vlastní výuku předmětu Etická výchova, kterou projdou všichni studenti gymnázia.

Předmět se vyučuje ve třídách tercie až sexta a je doplněn kurzy zážitkové pedagogiky. Vyučuje se v půlených třídách plně aprobovanými vyučujícími. CMG realizovalo Projekt podpory etické výchovy i v rámci Evropských strukturálních fondů a výstupní materiály, zahrnující metodické listy, příklady z praxe i pracovní texty, se setkaly s velkým ohlasem.

Organizace slavnostního vyhodnocení celorepublikové soutěže se pravidelně ujímá královéhradecký krajský úřad, který vnímá etickou výchovu jako velmi důležitou část vzdělávání a věnuje jí významnou podporu. Ceny vítězům jednotlivých kategorií předával náměstek hejtmana Královéhradeckého kraje Vladimír Derner a paní Věra Luxová.

Jitka Hubáčková, CMG

 

Kalendář akcí

P Ú S Č P S N
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 
Add to calendar

Podzimní festival

podzimni-festiva

 

Jubileum
Rudolfa Jana

 

rudolf-jan

 

Majetkové narovnání
(tzv. restituce)

 

majetkove-narovnani

ehp-fondy

OLDIN

 

Apoštolát modlitby

apostolat-modlitby

 

Hledat

 

WebArchiv - archiv českého webu