Delegace z USA navštíví Caritas-VOŠs v Olomouci


Caritas – Vyšší odborná škola sociální Olomouc bude ve dnech 9.–16. října 2013 hostit čtyři zástupce spolupracující organizace a univerzity z amerického státu Kentucky. Na programu návštěvy je představení školy, setkání s představiteli města, kraje i zřizovatele školy. Američané se také zapojí do výuky a navštíví zařízení sociálních služeb, které provozuje Arcidiecézní charita Olomouc.

Olomouc: Na návštěvu přicestuje Aubrey Nehring, ředitel organizace Audubon Area Community Services, v níž studenti školy každoročně absolvují zahraniční praxi. Spolu s ním přijede prezident Brescia University reverend Larry Hostetter, a dva vyučující. Americká univerzita se přidala k Memorandu o porozumění mezi Caritas-VOŠs Olomouc a Owensboro Community and Technical College podepsáním dodatku v loňském roce.

Cílem americké návštěvy v Olomouci je tedy představit Caritas-VOŠs Olomouc jako i české prostředí sociálních služeb novým partnerům školy. Hostům ve škole představí způsob výuky, do kterého se budou moci zapojit. Dále je na programu účast Američanů na Humanitárním kongresu, který se v Olomouci koná 11. října. Hosté vyjádřili zájem o problematiku humanitární pomoci, která se na jejich škole nevyučuje. Diskutovat budou zástupci české a amerických institucí také o dalších možnostech spolupráce. Prostor pro to bude i v průběhu výletů do Rožnova nebo po Olomouci.

V rámci spolupráce Caritas-VOŠs Olomouc a amerických partnerů se každoročně realizují zahraniční praxe studentů české školy. Pravidelné jsou také výměnné pobyty zaměstnanců, které se v průběhu tohoto školního roku ještě posílí i o výukovou aktivitu pedagogů na hostovských školách. V plánu je také společná cesta českých a amerických studentů na Ukrajinu.

Aktivity v rámci česko-amerického partnerství finančně již po několikáté podporuje Olomoucký kraj.

Magdaléna Vaculčiaková, oddělení komunikace Caritas

 

Kalendář akcí

P Ú S Č P S N
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 
Add to calendar

Podzimní festival

podzimni-festiva

 

Jubileum
Rudolfa Jana

 

rudolf-jan

 

Majetkové narovnání
(tzv. restituce)

 

majetkove-narovnani

ehp-fondy

OLDIN

 

Apoštolát modlitby

apostolat-modlitby

 

Hledat

 

WebArchiv - archiv českého webu