Den arcidiecéze se slavil také v mateřské škole Ovečka


V sobotu 23. listopadu 2013 při výročí oslav naší arcidiecéze praskala olomoucká Církevní mateřská škola Ovečka ve švech. Ráno se sem začaly sjíždět vedoucí učitelky a ředitelky církevních školek zřizovaných olomouckým arcibiskupstvím a připravily si prezentaci své školy. Návštěvníkům se tak kromě domácí MŠ Ovečka představily i mateřské školy z Přerova, Prostějova, Kojetína a Litovle.

Olomouc: Již před 13. hodinou, kdy měl program oficiálně začít, se v ulici Na Hradě shromažďovaly davy a v hojném počtu vstupovaly do naší školky. Prostorami arcibiskupského domu a přestavbou bytů na školku byly návštěvníci unešení. Ředitelka CMŠ Ovečka všechny účastníky nejprve přivítala a seznámila je s historií, chodem a náplní této organizace. Postupně se pak představila i každá ze zbývajících církevních školek.

Teplo, čaj, výzdoba a příjemná atmosféra doprovázely vystavené fotografie, výtvarná díla a multimediální prezentace z besídek nebo akcí školek, které tvořily stěžejní část programu. Děti si rovněž mohly ve školce pohrát se svými rodiči nebo si v tvořivé dílně s učitelkami z Ovečky vyrobit sněhovou vločku či přáníčko. V tělocvičně si zase mohly vyzkoušet oblíbenou balanční dráhu a sklouznout se na skluzavce. Následně účastníci mohli zhlédnout školní zahradu v kněžském semináři.

Celkem jsme napočítali téměř 200 účastníků a po celou dobu až do půl čtvrté byla školka stále zaplněna. Některé děti dokonce odcházely s pláčem, že již musejí odejít. Návštěvníci přijeli nejen z Olomouce, ale také z dalekých Slušovic, Vsetína, Valašského Meziříčí či Napajedel.

Chvály, podpora a modlitba nás všechny upevnila v naší činnosti a ujistila, že to, co děláme, je oceněno a má opravdový smysl. Rovněž jsme si mohly vyzkoušet spolupráci nejen všech učitelek z naší Ovečky, ale i z našich sesterských školek. Za tyto krásné chvíle děkujeme všem, kteří se na akci podíleli.

(Článek o průběhu celého Dne arcidiecéze je k dispozici na tomto místě, fotografie si lze prohlédnout zde.)

Ilona Hamplová, ředitelka CMŠ Ovečka

 

Kalendář akcí

P Ú S Č P S N
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 
Add to calendar

Podzimní festival

podzimni-festiva

 

Jubileum
Rudolfa Jana

 

rudolf-jan

 

Majetkové narovnání
(tzv. restituce)

 

majetkove-narovnani

ehp-fondy

OLDIN

 

Apoštolát modlitby

apostolat-modlitby

 

Hledat

 

WebArchiv - archiv českého webu