Den rodin připomene v Olomouci mše i soutěžní odpoledne


Celodenní program pro rodiny připravili na neděli 15. května 2011 pracovníci olomouckého Centra pro rodinný život společně s farností sv. Mořice a dobrovolníky z Olomouce a Velké Bystřice, aby tak připomněli Mezinárodní den rodin, který připadá právě na tento den. Dopoledne se bude v kostele sv. Michala konat mše svatá a odpoledne jsou rodiče s dětmi zváni na Floru, kde je připraveno zábavné odpoledne.

Olomouc: Slavnostní bohoslužba u příležitosti Mezinárodního dne rodin, který se každý rok slaví 15. května, začne v olomouckém kostele sv. Michala v neděli v 11.00 hodin. Nad poutí, jejíž tradici založil před šesti lety bývalý ministr a poslanec Tomáš Kvapil, převzal záštitu náměstek primátora města Olomouce Ladislav Šnevajs. Pro všechny účastníky bude po mši připraveno občerstvení.

Rodinný den v Olomouci bude odpoledne pokračovat ve Smetanových sadech. Od 14.00 hodin je zde připraveno zábavné odpoledne, při kterém se děti mohou těšit na stanoviště se zajímavými soutěžními úkoly inspirovanými činností a životem manželských dvojic a rodin tak, jak je zaznamenaly příběhy Bible. Zároveň jsou pro ně připraveny nejrůznější atrakce, například lanové aktivity, projížďky na koních i v drožce, výtvarná dílna, zdobení perníčků, oslátko k pohlazení nebo lodičky na jezírku. Chybět nebude ani občerstvení a vystoupení hudební kapely. Akci slavnostně ukončí olomoucký arcibiskup Jan Graubner přibližně v 17.00 hodin. V případě špatného počasí budou všechny aktivity přesunuty do pavilonu G.

Další informace o akci, kterou již 17. rokem pořádají křesťané z Olomoucka společně s Centrem pro rodinný život, poskytne Peter Markovič, tel.: 587 405 251, e-mail: markovic@arcibol.cz.

 

Kalendář akcí

P Ú S Č P S N
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 
Add to calendar

Podzimní festival

podzimni-festiva

 

Jubileum
Rudolfa Jana

 

rudolf-jan

 

Majetkové narovnání
(tzv. restituce)

 

majetkove-narovnani

ehp-fondy

OLDIN

 

Apoštolát modlitby

apostolat-modlitby

 

Hledat

 

WebArchiv - archiv českého webu