Děti z církevní školky navštívily jubilujícího biskupa Hrdličku


V den 75. narozenin biskupa Josefa Hrdličky, 19. ledna 2017, ho přišly navštívit děti z olomoucké Církevní mateřské školy Ovečka, aby mu zazpívaly a popřály.

Již několik týdnů před návštěvou otce biskupa jsme společně vymýšleli, čím mu udělat největší radost. Děti si z takového setkání vždy odnášejí kromě sladkostí i bohaté zážitky, ale čím můžeme udělat radost my? Samozřejmě drobné dary se vždy vymyslí, ale něco pro opravdovou radost.

Jednou z našich oblíbených písní je ta, kterou napsal otec biskup – „Pane, chci být jako ty“. Zpívali jsme ji i na školkové mši svaté. Domnívali jsme se, že právě ta by mohla být vhodná. Plán však děti svou přirozeností mohou docela změnit.

Při vcházení do dveří biskupské rezidence začal spontánní hlasitý zpěv „oveček“: „My tři králové jdeme k vám, štěstí, zdraví vinšujem vám, štěstí, zdraví dlouhá léta…“ Učitelky nemusely nic říkat, návštěva byla pevně v rukou dětí.

Sotva se otec biskup nadechl, že promluví, začal zpěv i další oblíbené písně, tentokrát připravené „Pane, chci být jako ty“. Otec biskup se hned přidal k malým zpěvákům a nakonec vzpomínal: „Když jsem ji psal, myslel jsem na takové děti.“

Malé gratulanty po chvíli opustil přirozený ostych a doprovázely otce biskupa. Ten z kuchyně přinesl obraz, který jsme mu před několika lety věnovali a který je složen z fotografií. Jakmile jej ukázal, děti začaly poznávat sebe nebo své kamarády a sourozence a také paní učitelky. Radostným vzpomínáním nad fotkami jsme pak celé setkání zakončili a rozloučili se.

CMŠ Ovečka

 

 

 

 

 

Kalendář akcí

P Ú S Č P S N
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 
Add to calendar

Podzimní festival

podzimni-festiva

 

Jubileum
Rudolfa Jana

 

rudolf-jan

 

Majetkové narovnání
(tzv. restituce)

 

majetkove-narovnani

ehp-fondy

OLDIN

 

Apoštolát modlitby

apostolat-modlitby

 

Hledat

 

WebArchiv - archiv českého webu