Děti z olomoucké církevní školky navštívily ZŠ sv. Voršily


Na den otevřených dveří, který ve čtvrtek 12. ledna 2012 uspořádala Základní škola sv. Voršily v Olomouci, se vypravily také děti z Církevní mateřské školy Ovečka. Pro malé předškoláky si s pomocí svých učitelek připravily program žáčci prvních tříd, své dovednosti ale mohly předvést i děti ze školky.

Olomouc: Celkem osm dětí olomoucké Církevní mateřské školy Ovečka se ve čtvrtek 12. ledna vydalo na předem připravenou návštěvu do ZŠ sv. Voršily. Děti se na tento den velice těšily. „Dcerka celý večer přemýšlela, jaké oblečení si vzít a které šaty jí nejvíce sluší,“ sdělila před odchodem jedna z maminek.

Samotnou základní školu některé děti už znají, poněvadž ji navštěvují jejich starší sourozenci, avšak pro jiné to bylo naprosto neznámé prostředí. Cestou jsme si zpívali a také plánovali, kterou třídu navštívíme první. Nakonec jsme začali exkurzí tělocvičny. Velký prostor, švédská bedna a hop dolů. To byl úžasný pohled na samostatné výkony našich dětí. Něco podobného nás čeká znovu za několik dní, kdy máme domluvenou tělocvičnu u bratří kapucínů, kteří nám ochotně vyšli vstříc. Tato procházková akce je naplánována na 18. ledna.

Po tělocvičně jsme přešli na druhý stupeň a od 9. třídy začala exkurze. Děti, které takovou školu navštívily poprvé, byly překvapeny a ze tříd jsme je nemohli odtrhnout. Poutavé bylo i sledování rybiček v akváriu, které mají ve škole na chodbě. Na prvním stupni to bylo dětem bližší – téměř v každé třídě koberec a hračky. V době polední přestávky jsme se společně pomodlili růženec a navštívili 1.A a 1.B, kde nás již očekávali. Pro naše „ovečky“ bylo zajímavé zvláště počítání, kdy se předvedli, co již umí, a také vytleskávání slabik, které se pravidelně učíme, než ulehneme před pohádkou na lehátko v poledním odpočinku.

Ilona Hamplová, ředitelka

 

Kalendář akcí

P Ú S Č P S N
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 
Add to calendar

Podzimní festival

podzimni-festiva

 

Jubileum
Rudolfa Jana

 

rudolf-jan

 

Majetkové narovnání
(tzv. restituce)

 

majetkove-narovnani

ehp-fondy

OLDIN

 

Apoštolát modlitby

apostolat-modlitby

 

Hledat

 

WebArchiv - archiv českého webu