Děti z olomoucké CMŠ Ovečka se modlily za jednotu a pokoj


Ve čtvrtek 16. října 2014 se děti z Církevní mateřské školy Ovečka v Olomouci sešly ke společné modlitbě za jednotu a pokoj na celém světě.

Foto archiv CMŠOlomouc: Setkání v kostele Panny Marie Sněžné, kde nás srdečně přivítal jeden z našich katechetů P. Miroslav Herold, SJ, začalo písní „Toto je den“. 36 dětí z celkového počtu 45 se tento den přišlo pomodlit i s některými rodiči modlitbu Páně a pozdravení andělské s písní „Pane Ježíši, buď s námi dnes a každý den“.

Přinášení darů s prosbami za jednotlivé kontinenty děti propojily s písní „Děti v Africe.“ K tomuto ztvárnění jsme použili misijních barev pro kontinenty a symboly, které jsou pro ně charakteristické. Zelenou barvou byla znázorněna Afrika, kde děti nenosí boty, nemají lavice. Symbolem tohoto kontinentu bylo tropické ovoce, aby nám jeho rozmanitost připomínala vynalézavost ke zlepšení životních podmínek v rozvojových zemích.

Foto archiv CMŠZa Evropu na bílý šátek děti přinesly obilí a prosily za hladové, trpící a nemocné tak, jak to konají každý den při modlitbě v naší mateřské škole. Červená barva symbolizovala Ameriku, kde nám kukuřice připomněla slunce a bubínek radost, ale i smutek. Prosili jsme za společné budování Božího království a lásku mezi dětmi.

Austrálie a Oceánie byla znázorněna modrou barvou. Jako symbol lásky lidí kolem nás jsme použili vlnu, která je teplá a hřejivá. Symbolem čistoty a života byla voda. Prosili jsme za naše srdce, aby uměla odpovídat na Boží lásku a projevila se tak i v lásce k druhým. Žlutou barvu symbolizovala Asie s rýží, s těmi malými zrnky, která živí milióny lidí jsme prosili za moudrost, abychom dokázali správně pomáhat svým bližním.

Velkým růžencem od našeho kaplana P. Antonína Baslera jsme si pak připomněli modlitbu za celý svět, žlutou svící světlo a Biblí živé slovo. Tím jsme prosili o spojení celého světa mostem lásky, modlitby a porozumění.

Ilona Hamplová, ředitelka

 

Kalendář akcí

P Ú S Č P S N
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 
Add to calendar

Podzimní festival

podzimni-festiva

 

Jubileum
Rudolfa Jana

 

rudolf-jan

 

Majetkové narovnání
(tzv. restituce)

 

majetkove-narovnani

ehp-fondy

OLDIN

 

Apoštolát modlitby

apostolat-modlitby

 

Hledat

 

WebArchiv - archiv českého webu