Děti z Ovečky navštívily před zápisem do prvních tříd základní školu


Ve čtvrtek 9. ledna 2014 se na olomoucké základní škole sv. Voršily konal Den otevřených dveří. Při této příležitosti se děti z nedaleké církevní mateřské školy Ovečka vypravily nahlédnout do prostor, které navštíví následující týden při zápisu a některé se zde možná stanou i budoucími prvňáčky.

Olomouc: Přestože v tomto školním roce máme 12 předškoláků, do školy jsme tento rok nešli pouze s předškoláky a dětmi, které mají ve škole sourozence, ale nakoukli jsme se všemi dětmi, které ve čtvrtek do školky přišly. Čtyři učitelky, třicet šest dětí a dvě maminky krátce před velkou přestávkou vstoupili do ZŠ sv. Voršily. Poněvadž v Olomouci působíme už třetím rokem, mají již naše děti své kamarády v prvních i druhé třídě základní školy a velmi se na ně těšily.

Základní škola sv. Voršily nám jako vždy nabídla přátelské a rodinné zázemí. V oddělených prostorech školy jsme si mohli odložit bundy a čepice. V herně sloužící jako školní klub si děti mohly odpočinout i pohrát. Následně jsme s dětmi navštěvovali třídy na prvním i druhém stupni. První třídu jsme si nechali na konec, protože jsme tušili, že si pro nás připraví program. Uvítání bylo velmi milé. Paní učitelka M. Javoříková z první třídy říkala: „Žáci se již nemohli dočkat, kdy přijdou děti z Ovečky a jejich současné paní učitelky, na které mají krásné vzpomínky.“ S prvňáčky jsme si společně zazpívali píseň s ukazováním „Když se ráno probouzím, andělé nade mnou bdí…“, pohráli jsme si a nakonec se rozloučili.

Základní školu sv. Voršily v Olomouci velice rádi navštěvujeme a děkujeme, že se můžeme vždy s našimi dětmi přijít podívat.

Ilona Hamplová, ředitelka CMŠ Ovečka

 

Kalendář akcí

P Ú S Č P S N
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 
Add to calendar

Podzimní festival

podzimni-festiva

 

Jubileum
Rudolfa Jana

 

rudolf-jan

 

Majetkové narovnání
(tzv. restituce)

 

majetkove-narovnani

ehp-fondy

OLDIN

 

Apoštolát modlitby

apostolat-modlitby

 

Hledat

 

WebArchiv - archiv českého webu