Děti z Ovečky navštívily svého pastýře


V adventní čas měly děti z Církevní mateřské školy Ovečka v Olomouci napilno. Pravidelná měsíční mše v kostele sv. Michala, návštěva divadelního představení, ale především zajištěním vánočního představení pro Arcibiskupský kněžský seminář, kam děti velice rádi chodí na bohaté občerstvení, po vystoupení s písněmi, básničkami a tancem zasloužené.

Olomouc: Děti se těší už od rána, odpoledne se začnou se oblékat a přicházejí k semináři. Ti menší překvapivě hledí a říkají: „Tady už jsme byli, to je ten svatý seminář.“ A díky pravidelným kontaktům se sestřičkami i kněžími spatřují známé tváře a umí podat obdivuhodný výkon. Letošní rok bylo takové představení zároveň generální zkouškou před vánoční besídkou pro rodiče, které se samozřejmě zúčastnil i školní kaplan P. Antonín Basler.

Aktivity dětí tím však nekončily. Stejně jako minulý rok navštívily naše děti i letos svého pastýře, arcibiskupa Jana Graubnera, a to jen několik dní před slavností Narození Páně. Vždy jsme velice rádi, když nám P. Antonín zajistí u arcibiskupa Jana audienci a může je k němu přivést po schodech s červenými koberci. P. Antonín by potřeboval více rukou, když se jeho ovečky doslova „hádají“, kdo se ho bude držet. Se slovy „to je můj otec“ se dostáváme do sálu, kde nás již vítá pan arcibiskup. Pozdravíme se zpěvem za doprovodu kytary P. Antonína a pan arcibiskup své ovečky štědře podělí.

Návštěvou v Arcibiskupském paláci naše cesta nekončila. Ovečky s P. Antonínem pokračovaly popřát požehnané Vánoce i biskupu Josefu Hrdličkovi a sestřičce Albertě, kterou po pravidelných katechezích nazývají teta Alberta. U pana biskupa pokračoval zpěv dalších slok od písní, provázený básní a povídáním. I od biskupa Josefa dostaly děti sladkosti a několik knih pro polední čtení. Po příchodu do školky pak na děti v každé třídě čekalo ještě překvapení pod stromečky.

Ilona Hamplová, ředitelka

 

Kalendář akcí

P Ú S Č P S N
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 
Add to calendar

Podzimní festival

podzimni-festiva

 

Jubileum
Rudolfa Jana

 

rudolf-jan

 

Majetkové narovnání
(tzv. restituce)

 

majetkove-narovnani

ehp-fondy

OLDIN

 

Apoštolát modlitby

apostolat-modlitby

 

Hledat

 

WebArchiv - archiv českého webu