Diecéze slavila Tělo a krev Páně eucharistickými průvody


Do ulic měst olomoucké arcidiecéze vyšli minulý čtvrtek, 26. května 2016, věřící v eucharistických průvodech, aby tak oslavili slavnost Těla a krve Páně.

Slavnost nazývanou lidově „Boží tělo“ slavil také arcibiskup Jan Graubner se světícím biskupem Josefem Hrdličkou, olomouckými kněžími a věřícími. Po mši svaté v kostele sv. Mořice vyšli průvodem do ulic a po krátké zastávce a požehnání u sloupu Nejsvětější Trojice na Horním náměstí bylo procesí zakončeno požehnáním v kostele sv. Michala. (Fotografie z oslavy jsou k dispozici na tomto místě).

V Uherském Hradišti vyšel eucharistický průvod z farního kostela sv. Františka Xaverského do klášterního kostela Zvěstování Panny Marie, mši svatou celebroval P. Jan Turko (fotografie zde).

Eucharistický průvod v Kroměříži. Foto Hana ŠtěpaníkováSlavnost Těla a krve Páně oslavili společně i věřící z obou kroměřížských farností. Po mši svaté v kostele sv. Mořice následoval eucharistický průvod městem a na Velkém náměstí u mariánského sloupu proběhla modlitba za město. Průvod s desítkami družiček a zástupem věřících pak pokračoval do kostela Panny Marie, kde bylo svátostné požehnání.

V Holešově vyšel eucharistický průvod v neděli 29. května z farního kostela Nanebevzetí Panny Marie do filiálního kostela sv. Anny. Na cestě se zastavil u tří oltářů, věnovaných Svatému roku milosrdenství. Na stejné téma mluvil také farář P. Jerzy Walczak v rozjímání u každého oltáře.

Boží tělo v Holešově (foto Milena Machálková)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kalendář akcí

P Ú S Č P S N
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 
Add to calendar

Podzimní festival

podzimni-festiva

 

Jubileum
Rudolfa Jana

 

rudolf-jan

 

Majetkové narovnání
(tzv. restituce)

 

majetkove-narovnani

ehp-fondy

OLDIN

 

Apoštolát modlitby

apostolat-modlitby

 

Hledat

 

WebArchiv - archiv českého webu