Diecézní muzeum v Brně a Arcibiskupský palác Olomouc propojí zvýhodněné vstupné


U příležitosti letošního 240. výročí povýšení olomouckého biskupství na arcibiskupství a založení brněnského biskupství se turistické centrum Arcibiskupského paláce Olomouc a Diecézní muzeum v Brně dohodli na poskytnutí zvýhodněného vstupného do stálé expozice „Vita Christi“ Diecézního muzea v Brně a prohlídkového okruhu Arcibiskupského paláce Olomouc.

Návštěvníci při zakoupení běžné vstupenky v jednom z objektů získají po jejím předložení v partnerském objektu slevu vstupu na prohlídku. V praxi to znamená, že při zakoupení vstupenky v Diecézním muzeu se zvýhodněné vstupné uplatní v Olomouci a naopak. Slevu, která se vztahuje na plné a snížené vstupné, lze využít od 1. května do 30. září 2017. (Nevztahuje se na vstupenky Duchovní osa Moravy.)

Neobvyklý rozsah několika církevních provincií, včetně moravské, vedl Marii Terezii, od jejíhož narození letos uplyne 300 let, k úvaze o vytvoření většího počtu diecézí. Na Moravě měla vzniknout dvě nová biskupství (brněnské a opavské) a olomoucké mělo být povýšeno na metropoli. Jednání se Svatým stolcem byla sice zahájena již roku 1774, ale k samotné realizaci došlo až za papeže Pia VI., který 5. prosince 1777 vydal celkem pět bul, jimiž nakonec zřídil biskupství brněnské a olomoucké povýšil na arcibiskupství.

Informace o vstupném a aktuální otevírací době objektů: www.arcibiskupskypalac.cz a muzeum.biskupstvi.cz

Martin Kučera, Martin Motyčka

 

Kalendář akcí

P Ú S Č P S N
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 
Add to calendar

Podzimní festival

podzimni-festiva

 

Jubileum
Rudolfa Jana

 

rudolf-jan

 

Majetkové narovnání
(tzv. restituce)

 

majetkove-narovnani

ehp-fondy

OLDIN

 

Apoštolát modlitby

apostolat-modlitby

 

Hledat

 

WebArchiv - archiv českého webu