Dny lidí dobré vůle pomáhají tam, kde je to třeba


Dny lidí dobré vůle každoročně pomáhají neziskovým organizacím zlepšit a rozšířit jejich chvályhodnou činnost. Šestnáctý ročník pomůže zajistit prostřednictvím dárcovských SMS na konto Velehrad potřebné finanční prostředky, které budou následně rozděleny mezi tři projekty.

Salesiánské středisko mládeže v Českých Budějovicích

Hlavním posláním střediska je prostřednictvím preventivního výchovného systému Dona Boska, volnočasových aktivit a sociální práce přispívat k celostnímu rozvoji dětí a mládeže. „Naše nové zařízení se nachází na sídlišti Máj, které se před pár lety dostalo do povědomí lidí konfliktem na pískovišti mezi Romy a ‚Neromy‘. Ve středisku pracujeme souběžně s oběma skupinami, pro které připravujeme společné aktivity. Tedy ne odděleně, jak to běžné u nás bývá, tím se odlišujeme,“ uvedl ředitel Tomáš Rádl. Ve středisku se věnují předškolákům, doučují, vedou oratoř (tj. otevřenou hernu) a nízkoprahový klub, navštěvují rodiny, především romské. V neposlední řadě se zabývají i terénní prací na ulici (tzv. street work). Během týdne se ve středisku vystřídá na 300 dětí. Jejich programy jsou velmi dobře vymyšlené – nosná je tady myšlenka integrace a společného soužití romských a neromských skupin, kterou realizují v praxi.

NADĚJE Brno

NADĚJE je misijní a charitativní organizace, která vznikla v roce 1990. Brněnská NADĚJE se zaměřuje na poskytování sociálních a zdravotních služeb pro seniory v duchu křesťanských principů. Pro seniory, kteří již nemohou zůstávat ve svých domácnostech, jsou určeny pobytové služby – NADĚJE v Brně provozuje tři domovy pro seniory a jeden domov se zvláštním režimem, který poskytuje specializovanou péči lidem s Alzheimerovou nemocí, případně jiným druhem demence. Prostřednictvím pečovatelské služby, domácí ošetřovatelské péče a tří denních stacionářů podporuje brněnská NADĚJE setrvání seniorů v jejich přirozeném domácím prostředí.

Nadační fond ADIUVARE

ADIUVARE znamená latinsky „pomáhat“ nebo „podporovat“. A právě to je i smyslem nadačního fondu – pomáhat těm, kterým vnější podmínky brání v dosažení stanovených cílů. Nadační fond ADIUVARE, který založil olomoucký arcibiskup Jan Graubner, přispívá k rozvoji duchovních a mravních hodnot při výchově mládeže, k modernizaci výchovně vzdělávacího procesu, k motivaci studentů pro odborné studium a rozvoj dovedností a v neposlední řadě také k získání vzdělání studentů z početných a sociálně slabších rodin.

Zdroj: www.velehrad.eu

 

Kalendář akcí

P Ú S Č P S N
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 
Add to calendar

Podzimní festival

podzimni-festiva

 

Jubileum
Rudolfa Jana

 

rudolf-jan

 

Majetkové narovnání
(tzv. restituce)

 

majetkove-narovnani

ehp-fondy

OLDIN

 

Apoštolát modlitby

apostolat-modlitby

 

Hledat

 

WebArchiv - archiv českého webu