Do druhého pololetí vstoupila Katolická základní škola úspěšně


Ačkoliv je hlavní událostí a milníkem mezi prvním a druhým pololetím předávání vysvědčení, nežije žádná škola jen známkami. Na Katolické základní škole v Uherském Brodě tak v uplynulém měsíci stihli také přivítat budoucí prváčky, zatančit na farním plese a dobře se umístit v mnoha soutěžích.

Prváčci se svým vysvědčením. Foto archiv KZŠUherský Brod: První pololetí tohoto školního roku jsme zakončili a současně za nastávající období prosili 31. ledna 2013 mší svatou ve farním kostele Neposkvrněného početí Panny Marie v Uherském Brodě. Děkan P. Josef Pelc, který mši celebroval, povzbudil všechny přítomné vyprávěním o svatém Janu Boskovi a poté se žáci se svými učiteli odebrali do školy, kde dostali vysvědčení.

Snahy a úsilí žáků i jejich učitelů se neprojevují pouze ve známkách. Všichni žáci během posledních pěti měsíců poznali mnoho nového a posunuli se o pár krůčků kupředu. Nejvýraznější pokrok vždy sledujeme u těch nejmladších, prváčků, kteří si nyní už sami umí přečíst různé nápisy i pohádky. V tomto roce třídní učitelka 1. třídy využila poprvé na naší škole k učení čtení genetickou metodu, která se velmi dobře osvědčila.

Polonéza v podání žáků 9. tříd. Foto Dominik NovákPřesuňme se od těch nejmladších k nejstarším – k vycházejícímu 9. ročníku. Ti neváhali obětovat mnoho volného času a také energie k nacvičení polonézy, kterou předvedli 9. února na farním plese v Uherském Brodě. Vystoupení se jim velmi vydařilo a nejen oni, ale také paní učitelky a všichni, kdo jim s přípravou pomáhali, sklidili velký potlesk.

S žáky 9. třídy jsme se radovali ještě několikrát. Nejprve Josef Škrdlík překvapil prvenstvím v Okresním kole dějepisné olympiády a společně se svou sestrou Marií (8. třída), která obsadila šesté místo, postupují do krajského kola. A vzápětí, již jednou jmenovaný Josef, přivezl první místo z Okresní olympiády v českém jazyce. Za zmínku též stojí výkon Moniky Schnürmacherové, která v lednu reprezentovala naši školu na regionálním kole řečnické soutěže Mladý Démosthenes. Získala nejen zajímavou zkušenost, ale také krásné čtvrté místo.

Zápis do prvních tříd. Foto archiv KZŠNevídanou radost nám udělali žáci na Okrskovém kole recitační soutěže. Ze 13 vyslaných reprezentantů ocenila porota osm žáků, z nich čtyři postupují do okresního kola. Milé překvapení čekalo i Julii Robovou (5. třída), která získala první místo ve výtvarné soutěži na téma Moje město v roce 2030, kterou pořádala Ochrana fauny ČR. S ekologií si ví rady i žáci na druhém stupni, kteří úspěšně ukončili druhý stupeň Malé energetické akademie a nyní se potýkají se třetím stupněm.

Začátek druhého pololetí je také typický zápisem dětí do 1. třídy. Na školní rok 2013/2014 bylo z původního počtu 14 přihlášených dětí přijato devět. Zápis probíhal ve velmi příjemné, až rodinné atmosféře. Děti se zde potkaly i s pohádkovými bytostmi, které je provázely při plnění některých úkolů.

Děkujeme všem, kteří na nás myslí v modlitbách a podporují nás. Blíží se svátek sv. Dominika Savia, který je patronem naší školy. Můžeme ho proto o to intenzivněji prosit o přímluvu za naši školu, děti, rodiče a učitele.

Zaměstnanci KZŠ

 

Kalendář akcí

P Ú S Č P S N
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 
Add to calendar

Podzimní festival

podzimni-festiva

 

Jubileum
Rudolfa Jana

 

rudolf-jan

 

Majetkové narovnání
(tzv. restituce)

 

majetkove-narovnani

ehp-fondy

OLDIN

 

Apoštolát modlitby

apostolat-modlitby

 

Hledat

 

WebArchiv - archiv českého webu