Do velikonoční doby vstoupily děti z církevní školky Ovečka i se svými rodiči


Na velikonoční tajemství, tedy na tajemství Krista, který přišel na svět, aby ho spasil, se po celou postní dobu připravovaly děti z Církevní mateřské školy Ovečka v Olomouci. Již pátým rokem je s programem přijeli navštívit také misionáři z Velké Británie, z biblické školy Andrew Wommacka.

Děti si v anglickém jazyce zazpívaly píseň o Boží lásce a zahrály příběh David a Goliáš. O slavnostním vjezdu Pána Ježíše do Jeruzaléma přišel povídat otec Pavel SJ. Děti se tak mohly naučit kříž tělem („kříži se podobáme“), se slovy, beze slov a pro všechny přítomné neznámý kříž srdcem.

Na Škaredou středu se společně se školním kaplanem P. Antonínem Štefkem, několika rodiči a prarodiči pomodlili křížovou cestu v křížové chodbě chrámu sv. Michala, s písněmi „Kříž je spásy znamení“, „Pod tvým křížem“ a „Byl jsi tam“.

V úterý velikonočního oktávu si děti společně s rodiči mohly prožít slavnost velikonoční svíce. Školní kaplan otec Antonín přinesl paškál s kadidlovými zrny a děti s rodiči se sešly v domě Na hradě u velkého kříže. Domem zazněla píseň „Toto je den“ a postupně jsme přicházeli na liturgii do třídy, kde jsme se sešli společně kolem paškálu, znamení Pana Ježíše, abychom společně s ním slavili jeho vítězství nad temnotou.

Po katechezi si rodiče s dětmi mohli prohlédnout postavené město Jeruzalém z kostek, kde došlo k nejdůležitějším spásonosným událostem – k utrpení, smrti a vzkříšení Ježíše, následně přítomní mohli shlédnout událost u otevřeného hrobu. Na závěr si děti společně s rodiči vyráběli paškál a shlédli připravenou cestu světla, kterou v následujících dnech si společně s dětmi budeme uvědomovat jako obraz naší cesty víry.

Ilona Hamplová, ředitelka

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kalendář akcí

P Ú S Č P S N
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 
Add to calendar

Podzimní festival

podzimni-festiva

 

Jubileum
Rudolfa Jana

 

rudolf-jan

 

Majetkové narovnání
(tzv. restituce)

 

majetkove-narovnani

ehp-fondy

OLDIN

 

Apoštolát modlitby

apostolat-modlitby

 

Hledat

 

WebArchiv - archiv českého webu