Dopis ČBK státním činitelům v souvislosti s povodní


Arcibiskup Dominik Duka OP, předseda České biskupské konference (ČBK), a arcibiskup Jan Graubner, delegát ČBK pro práci Charity, zaslali představitelům státu dopis s poděkováním za podporu oblastí postižených povodní ze strany státu.

Arcibiskup Dominik Duka a arcibiskup Jan Graubner zaslali prezidentovi republiky, premiérovi, ministrovi vnitra, ministrovi obrany,hejtmanovi Libereckého kraje a hejtmance Ústeckého kraje dopis, v němž vyjádřili "poděkování za projev velké účasti postiženým povodním v severních Čechách, mezi kterými se nalézá i značný počet věřících naší římskokatolické církve."

"Česká biskupská konference se po včerejších telefonických konzultacích připojuje k podpoře regionů, zasažených přírodní katastrofou, a to především prostřednictvím a díky České katolické charitě nejen v rámci Litoměřické diecéze, kde se nalézají postižené oblasti, ale připojí se i další diecézní charity. Rovněž tak se připojí celostátní sdružení České katolické charity. Nejedná se jen o finanční pomoc, ale i o nasazení potřebné techniky jako jsou např. vysoušecí agregáty a o pomoc dobrovolníků při úklidu a očistě. První dny jako vždy patří profesionálním zásahovým jednotkám a teprve potom mohou nastoupit dobrovolníci z našich řad. Sdělujeme tímto, že naši charitativní pracovníci jsou k této pomoci připraveni," říkají v dopise předseda a místopředseda ČBK.

Zdroj: TS ČBK

 

Kalendář akcí

P Ú S Č P S N
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 
Add to calendar

Podzimní festival

podzimni-festiva

 

Jubileum
Rudolfa Jana

 

rudolf-jan

 

Majetkové narovnání
(tzv. restituce)

 

majetkove-narovnani

ehp-fondy

OLDIN

 

Apoštolát modlitby

apostolat-modlitby

 

Hledat

 

WebArchiv - archiv českého webu