Duchovní obnovu na Arcibiskupském gymnáziu vedl P. Marián Kuffa


Ve dnech 27. února až 1. března 2015 se na Arcibiskupském gymnáziu v Kroměříži uskutečnila postní duchovní obnova pro mládež, kterou vedl P. Marián Kuffa. Tento kněz působí v Žakovcích na Slovensku a zde také vybudoval komunitu, v níž se bývalí alkoholici, vrazi a další lidé na okraji společnosti starají o lidi se zdravotním postižením. Fungování komunity zasvětil svůj život, který je také poznamenaný nelehkými životními zkouškami.

Kroměříž: Úvodní přednáška v pátek večer byla otevřena také široké veřejnosti. Lidé nejen z Kroměříže, ale i ze vzdálenějších míst tak mohli přijít a poslechnout si svědectví P. Kuffy o jeho povolání a zkušenostech ze života s bývalými alkoholiky, narkomany, prostitutkami… Slova otce Mariána všechny přítomné velmi oslovila a povzbudila, aula Arcibiskupského gymnázia, která byla zaplněna do posledního místa, se čas od času otřásala smíchem, jindy zase zavládlo hrobové ticho a všichni napjatě poslouchali. Po přednášce měli přítomní možnost klást otci Kuffovi dotazy a také finančně přispět na jeho aktivity.

Po besedě už se P. Marián věnoval mladým lidem, účastníkům duchovní obnovy, kterých bylo téměř sto padesát. Během víkendu měli mladí lidé možnost otci Mariánovi nejen naslouchat, ale také s ním diskutovat, ptát se na radu, účastnit se spolu s ním mší svatých, adorací a křížové cesty. Využít mohli také příležitosti ke svátosti smíření u otce Mariána nebo některého z kněží z okolních farností. Mladí na P. Kuffovi velmi oceňovali opravdovost, odvahu hájit pravdu a dobro, nadšení, ale zejména jeho osobní příklad a zkušenosti. P. Kuffa mladé lidi povzbuzoval především k tomu, aby si velmi vážili svého ženství/mužství, aby se modlili za své budoucí partnery, aby se nebáli stát vždy na straně dobra a byli opravdovými a zodpovědnými křesťany. Vyzýval je také ke správnému prožívání mše svaté, aby se jejich srdce mohla plnit láskou a stále se zvětšovat.

Celý víkend byl pro zúčastněné mladé lidi velkým povzbuzením a spousta z nich odjížděla s odhodláním stát se dobrou matkou, dobrým otcem.

Anna Berková, AG KM

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kalendář akcí

P Ú S Č P S N
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 
Add to calendar

Podzimní festival

podzimni-festiva

 

Jubileum
Rudolfa Jana

 

rudolf-jan

 

Majetkové narovnání
(tzv. restituce)

 

majetkove-narovnani

ehp-fondy

OLDIN

 

Apoštolát modlitby

apostolat-modlitby

 

Hledat

 

WebArchiv - archiv českého webu