Dvacet let existence Cyrilometodějského gymnázia v Prostějově


Letošní školní rok slaví dvacáté výročí svého založení Cyrilometodějské gymnázium a mateřská škola v Prostějově. Na počest tohoto významného výročí se škola rozhodla uspořádat veřejnou slavnost pod názvem CMGFest. Akce na prostějovském náměstí se uskutečnila 12. září 2012.

Prostějov: Celá událost propukla už v deset hodin dopoledne aktivitami převážně pro děti školou povinné. Děti mohly zhlédnout pohádku Sněhurka a sedm trpaslíků v podání Teátru Víti Marčíka. Pro ty starší si pan Marčík připravil hru Labyrint světa, na které doslova „uvízlo“ i mnoho dospělých. Mladší děti se mezitím mohly zúčastnit programu „Pojďte si hrát“ a vyzkoušet si tak mnoho připravených aktivit. Prostějovský občan, netušící, co se na náměstí odehrává, tak potkával hloučky dětí s pomalovanými tvářemi a barevnými vlasy, děti na minikolech či v sedmimílových botách, s lukem a šípy, děti řešící různé hlavolamy nebo balancující na provazových překážkách.

Každý návštěvník CMGFestu si také mohl vyrobit vlastní připínací placku nebo drátkovaný šperk. Přichystán byl i stánek s občerstvením. Studenti si připravili vlastní kafárnu s příznačnou nabídkou. Například ředitel školy Jaroslav Fidrmuc neodolal a koupil si silnou tureckou kávu s názvem „Fidrmucův akumulátor“.

Jak jsme doufali, akce se zúčastnilo také mnoho absolventů Cyrilometodějského gymnázia. Především pro ně byl přichystán speciální den otevřených dveří s výstavou fotek a prohlídkou školy. Fotky, prezentace a steré ročenky byly k dispozici také v informačním stanu na náměstí.

Při odpoledním programu si přišli na své především milovníci hudby, neboť odpoledne patřilo hudebnímu umění našich absolventů či jejich kapel. S krátkým programem vystoupila Irena Kousalová, kapela Něcomezi a Black Rose, taneční skupina Rut i pěvecký sbor CMG. Hudební tečkou celého odpoledne se stal varhanní koncert Karla Martínka, který předvedl hodinovou improvizaci na téma CMG.

Celou slavnost zakončila bohoslužba slova v kostele Povýšení svatého Kříže v Prostějově.

Děkujeme všem, kteří se podíleli na organizaci celé slavnosti, všem, kteří na nás myslí v modlitbách, děkujeme za podporu také Arcibiskupství olomouckému, ale především Bohu, bez jehož požehnání bychom tady těch dvacet let nebyli.

Jana Hanzalíková, Středisko volného času Oáza při CMG

 

Kalendář akcí

P Ú S Č P S N
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 
Add to calendar

Podzimní festival

podzimni-festiva

 

Jubileum
Rudolfa Jana

 

rudolf-jan

 

Majetkové narovnání
(tzv. restituce)

 

majetkove-narovnani

ehp-fondy

OLDIN

 

Apoštolát modlitby

apostolat-modlitby

 

Hledat

 

WebArchiv - archiv českého webu