FOTO: Advent v církevní MŠ Ovečka s biskupem Antonínem Baslerem


Adventní čas zahájily děti z Církevní mateřské školy Ovečka v Olomouci ve čtvrtek 7. prosince 2017 ranní bohoslužbou se svým bývalým školním kaplanem, nyní biskupem Antonínem Baslerem.

K přípravě na mši svatou v kostele sv. Michala se sešly už o hodinu dřív. Zpěv dětí provází varhaník Jan Moravec, proto je vždy nezbytné připravit klávesy. Po několika měsících ale se mohla znovu přinést i nová kytara pro našeho otce biskupa, který přislíbil jako vždy zahrát nějakou píseň.

Překvapivé světlo se šířilo ze sakristie: to se otec biskup již hodinu před mší svatou připravuje a modlí. V ten okamžik nás napadlo, vždyť se tolik nezměnilo, je tu zase s námi. A opravdu: systém, který jsme si během šesti let pro mše svaté s dětmi ze školky vypracovali, plynule pokračoval. Děti zpívaly, měly vlastní přímluvy za jednotu všech křesťanů, za hladovějící v Africe (kde je otec biskup Antonín titulárním biskupem), za uzdravení nemocných a samozřejmě i za naši školku Ovečku. Přinášely obětní dary (mezi nimi i zlaté hvězdy, které částečně vyráběly) a aktivně se do mše svaté zapojily.

Všichni přítomní s úžasem naslouchali slovům našeho otce biskupa Antonína, s radostí si s ním zazpívali a byli rádi, že je opět s námi. Mše svaté se zúčastnili i rodiče dětí a také Zdislava Vyvozilová z arcidiecézního Centra pro školy. Zážitek ze mše svaté a své dojmy děti následně vložily do modlitby ve školce před svačinou. Děkovaly za setkání s otcem Antonínem a prosily, aby jim Ježíšek pod stromeček přinesl biskupskou berlu.

Ilona Hamplová, ředitelka

Fotografie (autor Vladimír Janek)

 

 

 

 

 

Kalendář akcí

P Ú S Č P S N
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 
Add to calendar

Podzimní festival

podzimni-festiva

 

Jubileum
Rudolfa Jana

 

rudolf-jan

 

Majetkové narovnání
(tzv. restituce)

 

majetkove-narovnani

ehp-fondy

OLDIN

 

Apoštolát modlitby

apostolat-modlitby

 

Hledat

 

WebArchiv - archiv českého webu