FOTO: Arcibiskup Graubner o svátku sv. Jana Sarkandra ocenil zasloužilé farníky


Věřící z celé arcidiecéze se v sobotu 6. května 2017 sešli v olomoucké katedrále sv. Václava, aby zde oslavili svátek sv. Jana Sarkandra, mučedníka a patrona diecéze. Při mši svaté, kterou celebroval arcibiskup Jan Graubner s emeritním pomocným biskupem Josefem Hrdličkou a kněžími, byla předána ocenění zasloužilým farníkům. Foto Petr Nedoma / Člověk a víra.

Ocenění za nezištnou pomoc ve své farnosti – děkovné uznání a medaili sv. Jana Sarkandera – přijalo z rukou arcibiskupa Graubnera celkem 53 osob: pět manželských párů a 43 jednotlivců. Navrhli je duchovní správci 23 farností a jedním z oceněných byl také dr. Stefan Ahrenstedt ze Švédska, člen rytířského řádu Božího hrobu.

Po šesti oceněných přicestovalo do olomoucké katedrály z Boršic u Blatnice a ze Strážnice (5 z farnosti sv. Martina a 1 z farnosti Panny Marie), po pěti zasloužilých farnících navrhli duchovní správci Svitav a Zábřeha, po třech oceněných bylo z Kostelce na Hané, Úsova, Velkých Opatovic a Zlechova a o ocenění dvou svých farníků požádali olomouckého arcibiskupa duchovní správci Prakšic, Stříteže nad Ludinou, Velkého Ořechova a Vsetína. Ocenění přijali také farníci z Buchlovic, Jesence, Kunovic, Kunovic, Kyselovic, Olomouce-Hejčína, Studené Loučky, Štítů, Vnorov a Žeranovic.

Celá fotogalerie je ke zhlédnutí zde.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kalendář akcí

P Ú S Č P S N
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
Add to calendar

Podzimní festival

podzimni-festiva

 

Jubileum
Rudolfa Jana

 

rudolf-jan

 

Majetkové narovnání
(tzv. restituce)

 

majetkove-narovnani

ehp-fondy

OLDIN

 

Apoštolát modlitby

apostolat-modlitby

 

Hledat

 

WebArchiv - archiv českého webu