FOTO: Biskup Basler se setkal s bývalými farníky


Do olomouckého kostela sv. Michala se necelý měsíc od svého biskupského svěcení vrátil bývalý duchovní správce, pomocný biskup Antonín Basler. V neděli 12. listopadu 2017 zde celebroval mši svatou a po ní pak požehnal nově zrestaurovaný kříž před kostelem.

Do svatomichalského chrámu zaplněného farníky přišel v neděli na mši svatou biskup Antonín Basler. Ve farnosti, kde působil předcházejících 18 let, ho přivítal zástup farníků i současný farář P. Antonín Štefek.

Svoji promluvu otec biskup zaměřil na Ježíšovo podobenství o deseti pannách čekajících na příchod ženicha, které zaznělo v evangeliu, a připomněl, že celý náš život je vlastně přípravou na setkání s Ježíšem – Ženichem. „Je opravdu fascinující, že Bůh touží s člověkem navázat celoživotní vztah přátelství a lásky, odpovídající tomu nejkrásnějšímu ve vydařeném manželství,“ oddal.

Olej, který moudré panny měly a pošetilé postrádaly, je podle něj láska, kterou člověk rozdává během svého života jak vůči Bohu, tak vůči bližním, a je logické, že promarněný život už na konci nelze vrátit zpět. Proto je třeba pro onu šťastnou budoucnost, kdy uvidíme Boha tváří v tvář, správně prožívat přítomnost.

Po mši svaté biskup Antonín požehnal nově zrestaurovaný kříž před kostelem. Kříž restauroval dlouholetý spolupracovník a přítel biskupa Antonína, pan Zdeněk Zmrzlík. Při mši svaté i při žehnání kříže zazpívala také svatomichalská schola.

Ilona Hamplová

Fotogalerie (foto Vladimír Janek)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kalendář akcí

P Ú S Č P S N
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 
Add to calendar

Podzimní festival

podzimni-festiva

 

Jubileum
Rudolfa Jana

 

rudolf-jan

 

Majetkové narovnání
(tzv. restituce)

 

majetkove-narovnani

ehp-fondy

OLDIN

 

Apoštolát modlitby

apostolat-modlitby

 

Hledat

 

WebArchiv - archiv českého webu