FOTO: Kněží se modlili za své posvěcení


K pouti za vlastní posvěcení se v úterý 5. června 2018 sešli na Svatém Hostýně kněží olomoucké arcidiecéze. Arcibiskup Jan Graubner přitom už před časem vyzval věřící, aby se za posvěcení kněží modlili rovněž, a to právě dnes, o slavnosti Nejsvětějšího Srdce Ježíšova.

Prožít slavnost Nejsvětějšího Srdce Ježíšova, připadající letos na 8. června, jako den modliteb za posvěcení kněží mohou věřící ve farnostech olomoucké arcidiecéze. Svým listem je k tomu vyzval arcibiskup Jan Graubner. Kněze navíc vybídl, aby pro tuto příležitost připravili vhodný liturgický program.

„Drazí bratři a sestry, z rozhodnutí Svatého otce se už několik let slaví slavnost Nejsvětějšího Srdce Ježíšova jako den modliteb za posvěcení kněží,“ připomíná arcibiskup Graubner. Kněží sami se k modlitbě za vlastní posvěcení sešli už v úterý 5. června na Svatém Hostýně.

„Vás zvu k hojné účasti na mši svaté ve vaší farnosti 8. června. Všude si přejete mít dobré a svaté kněze. Pokud by zůstalo jen u přání, bylo by to málo. Víme, že v modlitbě máme mocný nástroj, protože Pán Ježíš nás vyzval: Proste a dostanete. Slíbil, že vyslyší ty, kteří se modlí společně v jeho jménu. Přijďte tedy ke společné modlitbě za posvěcení kněží,“ vybízí olomoucký arcibiskup věřící a v závěru krátkého listu děkuje všem, kteří se za kněze modlí často, i všem, kdo kněžím pomáhají vytvářet zdravou farní rodinu a podílejí se na životě farnosti.

Fotogalerie (foto Petr Janek)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kalendář akcí

P Ú S Č P S N
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 
Add to calendar

Podzimní festival

podzimni-festiva

 

Jubileum
Rudolfa Jana

 

rudolf-jan

 

Majetkové narovnání
(tzv. restituce)

 

majetkove-narovnani

ehp-fondy

OLDIN

 

Apoštolát modlitby

apostolat-modlitby

 

Hledat

 

WebArchiv - archiv českého webu