FOTO: Myslivci děkovali za přírodu


Mše svaté ke cti sv. Huberta se o víkendu uskutečnily na řadě míst arcidiecéze. Poutní bohoslužbu na Svatém Hostýně celebroval v sobotu 20. října 2018 biskup Antonín Basler, který o den později sloužil také svatohubertskou mši svatou ve Velké Bystřici. A svého patrona uctili v sobotu večer také myslivci ze Suchdola-Jednova a okolí, kde mši svatou celebroval biskup Josef Nuzík.

Biskup Antonín Basler ve svém kázání na Svatém Hostýně ocenil zejména péči, kterou lesníci přírodě věnují. „Myslivci nejsou jen lovci. Za podzimním úlovkem se skrývá promyšlená celoroční práce,“ zdůraznil a podotkl, že právě lesníci pohybující se často a v různých ročních obdobích v přírodě mohou nejlépe vnímat její krásu. „Když oceňujeme tento dar, je zároveň třeba pamatovat i na dárce a být mu vděční,“ dodal.

Program myslivecké pouti nabídl kromě toho i ukázky výcviku pernatých dravců, práci koní v lese nebo možnost vyzkoušet si loveckou lukostřelbu. O hudební zpestření se pak postarala vystoupení trubačů z myslivecké jednoty v Přerově a z holešovského zámku i koncert pěveckého sboru Svatopluk z Uherského Hradiště.

Fotografie ze Svatého Hostýna si lze prohlédnout na webu poutního místa, snímky z Velké Bystřice jsou ke zhlédnutí níže (celá fotogalerie zde).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kalendář akcí

P Ú S Č P S N
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 
Add to calendar

Podzimní festival

podzimni-festiva

 

Jubileum
Rudolfa Jana

 

rudolf-jan

 

Majetkové narovnání
(tzv. restituce)

 

majetkove-narovnani

ehp-fondy

OLDIN

 

Apoštolát modlitby

apostolat-modlitby

 

Hledat

 

WebArchiv - archiv českého webu