FOTO: V Holešově oslavili dožínky


Již počtvrté se v neděli 4. září 2016 konaly Dožínky Mikroregionu Holešovsko, který sdružuje 19 obcí z okolí města. Mši svatou celebroval generální vikář olomoucké arcidiecéze Mons. Josef Nuzík.

V 9 hodin vyšel od zámecké kovárny dožínkový průvod a směřoval ke kostelu Nanebevzetí Panny Marie. V jeho čele nesli krojovaní starostové dožínkový věnec, starosta obce Ludslavic vezl na koni prapor České republiky a nad hlavami hasičů vlály prapory zúčastněných obcí. Za nimi se zařadili ostatní zástupci obcí a členové spolků. Vidět jste mohli kroje hanácké i valašské, což je dáno polohou Holešova.

Dožínkovou mši svatou sloužil generální vikář Mons. Josef Nuzík, který v promluvě zdůraznil význam dožínek a práce zemědělců. Holešovský děkan P. Jerzy Walczak přivítal také jáhna Geralda Daku ze Zambie. Ten na závěr mše svaté seznámil přítomné s pastoračním projektem své diecéze, který budou moci realizovat díky finanční výpomoci.

Po mši se průvod opět seřadil a přesunul do Smetanových sadů. „V olomoucké arcidiecézi je málo mikroregionů, kde lidé dokáží takovým způsobem spolupracovat,“ pochválil na oficiálním zahájení organizátory P. Nuzík.

Ke spokojenosti pořadatelů i návštěvníků přispělo mimořádně krásné počasí, a tak zde bylo plno až do večera. Každý si mohl vybrat podle svého – sledovat vystoupení folklorních a pěveckých souborů (zejména z Mikroregionu Holešovsko), které se střídaly na pódiu, podívat se na chovatelskou výstavu, řemeslný jarmark, projet kočárem k zámecké kovárně a nebo třeba jen pobesedovat se známými.

Milena Machálková

Fotogalerie (foto autorka)

Další snímky jsou ke zhlédnutí na tomto místě.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kalendář akcí

P Ú S Č P S N
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 
Add to calendar

Podzimní festival

podzimni-festiva

 

Jubileum
Rudolfa Jana

 

rudolf-jan

 

Majetkové narovnání
(tzv. restituce)

 

majetkove-narovnani

ehp-fondy

OLDIN

 

Apoštolát modlitby

apostolat-modlitby

 

Hledat

 

WebArchiv - archiv českého webu