Generální vikář požehnal místnost pro setkávání vdov a vdovců


Do nově otevřeného sídla Společenství vdov a vdovců ve Zlíně zavítal ve čtvrtek 5. února 2015 generální vikář olomoucké arcidiecéze Mons. Josef Nuzík, aby tyto prostory požehnal. Bohoslužbě a následnému posezení bylo přítomno na sedmdesát účastníků.

Zlín: O setkání vdov a vdovců s Mons. Nuzíkem byl značný zájem. Úvodní modlitba ztišila i ty, kteří přijeli ze vzdálených míst Moravy. Společně slavená eucharistická oběť byla zakončenou krátkou adorací. Generální vikář ve své homilii připomněl, jak je pro každého z nás potřebné vidět ve svém životě za vším milujícího Boha a naslouchat jeho slovům, která nám jednou provždy zjevil ve svém Synu. Vyzval nás, abychom se, jako vyslaní učedníci z Markova evangelia, nestarali o to, co budeme na svých vlastních cestách potřebovat, ale s důvěrou se spolehli na Boží zaslíbení. I přes mnohé bolestivé životní zkoušky o nás Bůh ví a jeho láska s námi stále zůstává.

Zaplněná kaple v klášterní budově a další přinesené židle nabídly místa téměř 70 přítomným. Milým překvapením byl příjezd P. Václava Altrichtra, který nás duchovně doprovázel na loňském zájezdu v italských Dolomitech.

Další krásnou chvílí bylo požehnání nové kanceláře nedávno ustaveného společenství v prvním poschodí budovy. Požehnání se vztahovalo nejen na samotnou místnost, ale i na darované církevní dokumenty a nově vydanou Křížovou cestu pro vdovy (možno zakoupit v místní prodejně Veni nebo v klášterní budově Regina).

Mezitím se přítomní sešli ve společenské místnosti, kde ochotné ženy připravily pohoštění. K jubilejnímu, desátému setkání, nechyběl ani přípitek s přáním, aby Bůh i nadále vedl naše kroky a žehnal celé rodině ovdovělých. Kéž každá akce, řečeno slovy Mons. Nuzíka, slouží k potřebnému prožitku blízkosti druhého člověka a uvědomění si, že jsme si vzájemně jeden druhému darem. Touha po společenství je vlastně touhou po Duchu svatém, po jeho lásce.

Všichni jsme pookřáli na duši i na duchu a s písní „My plujem dál a dál k Ježíši svému“ jsme se rozjížděli do svých domovů.

Už teď se těšíme na další společnou akci, kterou se připravíme na Svatý týden. Duchovní obnovu ve čtvrtek 26. března nám předběžně přislíbil opět Mons. Josef Nuzík. Podrobnosti včas sdělíme.

(ap)

 

Kalendář akcí

P Ú S Č P S N
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 
Add to calendar

Podzimní festival

podzimni-festiva

 

Jubileum
Rudolfa Jana

 

rudolf-jan

 

Majetkové narovnání
(tzv. restituce)

 

majetkove-narovnani

ehp-fondy

OLDIN

 

Apoštolát modlitby

apostolat-modlitby

 

Hledat

 

WebArchiv - archiv českého webu