Izraelský velvyslanec besedoval se studenty Arcibiskupského gymnázia


Foto Iva BekárkováV úterý 24. února 2015 navštívil Arcibiskupské gymnázium (AG) v Kroměříží velvyslanec Státu Izrael v ČR Gary Koren. V přednášce na téma „Moderní Stát Izrael“ studentům 3. ročníků tuto zemi přiblížil a v následné besedě pak odpovídal na dotazy studentů a vyučujících. Přednáška i beseda probíhaly v anglickém jazyce bez překladu.

Kroměříž: Studenty i pedagogy přednáška velmi zaujala a reagovali již v jejím průběhu svými připomínkami a dotazy. Následná beseda se nesla v přátelském duchu, otázky se nevyhnuly ani současné politické situaci – studenty zajímal například velvyslancův názor na týdeník Charlie Hebdo, světová náboženství, rozdíly demokracie v České republice, Izraeli, Francii… Diskuze gradovala v dotazech, na které pan velvyslanec reagoval: „To jsou otázky k přednáškám na vysoké škole.“

Foto Iva BekárkováStudentům byla také nabídnuta možnost zapojit se do projektu CEMACH – kreativní soutěže v poznávání moderního státu Izrael, určené studentům středních a vysokých škol v České republice, Izraeli, na Slovensku, v Maďarsku a Polsku. Hlavním cílem projektu je seznámit studenty se současným Izraelem jako zemí zajímavou pro cestování, obchod, vzdělávání i kulturní obohacení. Soutěžící díky projektu získávají dovednosti užitečné pro další studium i pro život, jako například samostatnost, komunikační dovednosti, vyhledávání informací.

Studenti soutěží ve čtyřech disciplínách, a to v literární, výtvarné, internetové a technické, to vše za podpory odborných garantů. Vítězové se podívají do Jeruzaléma, Tel-Avivu, k Mrtvému moři a do dalších atraktivních oblastí, případně obdrží věcné ceny, jako jsou tablety či multimediální přehrávače. „Naše studenty tato tematika velmi zajímá,“ uvedla profesorka angličtiny na AG Svatava Hrdá.

Foto Iva BekárkováArcibiskupské gymnázium se stalo jednou z desítek středních škol v Česku, které se do projektu zapojily. „Zjistili jsme, že česká populace nemá představu o tom, jak to v současném Izraeli vypadá a jak se v něm lidem žije. Proto vznikl tento projekt pro střední školy, aby studentům ukázal vlídnou tvář této vyspělé země. Arcibiskupské gymnázium v Kroměříži je prestižní škola a její studenti jsou velmi dobře jazykově vybaveni, proto mohou s panem velvyslancem o Izraeli besedovat,“ uvedl producent projektu CEMACH Vojtěch Sládek.

(ag), www.cemach.cz

 

Kalendář akcí

P Ú S Č P S N
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 
Add to calendar

Podzimní festival

podzimni-festiva

 

Jubileum
Rudolfa Jana

 

rudolf-jan

 

Majetkové narovnání
(tzv. restituce)

 

majetkove-narovnani

ehp-fondy

OLDIN

 

Apoštolát modlitby

apostolat-modlitby

 

Hledat

 

WebArchiv - archiv českého webu