Jak je to s tolerancí a bezdomovectvím?


Nad touto otázkou se zamýšleli odborníci na konferenci, kterou uspořádala Charita Olomouc, tentokrát 3. prosince 2014 v zasedacím sále magistrátu, na Hynaisově ulici v Olomouci. Konference, která se konala pod záštitou olomouckého arcibiskupa Jana Graubnera a náměstka primátora Statutárního města Olomouc Ladislava Šnevajse, byla již třináctým odborným setkáním nad bezdomoveckou tématikou.

Olomouc: Téma tolerance je stále aktuálnější, proto se pořadatelé rozhodli využít jeho potenciál a zaměřit se na něj z širšího hlediska. Ředitelka Charity Olomouc Ludmila Gottwaldová ke konferenci sdělila: „Všichni si všímáme, že lidí na ulici neubývá, právě naopak. Jsem ráda, že se na toto téma každoročně podíváme z nějakého úhlu. Právě toleranci považuji za téma aktuální a svým způsobem pestré, proto diskusi nad ním vítám. Těší mě také, že jsou naše konference prostorem pro setkání odborníků z širokého okolí.“

Příspěvky na konferenci přiblížili napětí a beznaděj lidí, kterou s sebou bezdomovectví přináší. Významným hostem byl sociolog Libor Prudký, který promluvil na téma „Zdroje napětí v souvislosti s vnímáním tolerance v kontextu bezdomovectví“. Ze slovenské neziskové organizace Depaul přispěl na téma „Reflexe situace bezdomovectví a tolerance v souvislosti s tímto jevem v Bratislavě“ Marián Gliganič.

Na závěr konference vystoupil fotograf a pedagog Jindřich Štreit, který! zde představil první výstupy své umělecké činnosti jako fotograf mezi lidmi bez domova a zároveň přispěl svým pohledem v souvislosti s tématem konference.

Zdroj: Charita Olomouc

 

Kalendář akcí

P Ú S Č P S N
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 
Add to calendar

Podzimní festival

podzimni-festiva

 

Jubileum
Rudolfa Jana

 

rudolf-jan

 

Majetkové narovnání
(tzv. restituce)

 

majetkove-narovnani

ehp-fondy

OLDIN

 

Apoštolát modlitby

apostolat-modlitby

 

Hledat

 

WebArchiv - archiv českého webu