Ještě týden lze podávat přihlášky na Arcibiskupské gymnázium v Kroměříži


Do čtvrtka 15. března 2012 je možné podávat přihlášky ke studiu na Arcibiskupském gymnáziu v Kroměříži. První kolo přijímacího řízení se zde uskuteční ve dnech 23. a 24. dubna.

Kroměříž: „Arcibiskupské gymnázium v Kroměříži je církevní škola, která kvalitně připravuje studenty ke studiu na všech typech vysokých škol. Na gymnáziu je studentům k dispozici kněz, jáhen a řeholní sestry,“ shrnuje ředitel gymnázia Štěpán Bekárek důvody, proč na škole studovat, a dodává: „Každý pracovní den nabízíme možnost prohlídky školy a domova mládeže i konzultace o možnostech studia pro žáky sedmých a devátých tříd.“ Potřebná je podle ředitele jen předchozí domluva na e-mailové adrese bekarek@agkm.cz nebo stuska@agkm.cz (školní kaplan P. Pavel Stuška) či na telefonním čísle 573 501 111. „Informace o možnostech studia lze získat i na webových stránkách školy www.agkm.cz,“ upozorňuje pedagog.

Na význam církevních škol pro vzdělání a výchovu mladých lidí upozornil ve svém prosincovém pastýřském listu také olomoucký arcibiskup Jan Graubner. „Zvláště prosím rodiče, aby mysleli na víru svých dětí, které dali pokřtít. Při křtu slíbili, že je vychovají ve víře v Pána Ježíše, že je naučí milovat Boha a bližního. K tomu patří nejen přihlásit děti do náboženství, vést je k modlitbě a pravidelné účasti aspoň na nedělní bohoslužbě, ale také je naučit žít jako Boží přátelé,“ připomíná arcibiskup.

Jako pomoc při tomto nesnadném úkolu pak rodičům nabízí právě církevní školy. „Mateřské a základní mohou využít jen ti, kteří je mají blízko. Ty střední mají internáty, takže je možné dojíždět i z větší dálky. Máme tři gymnázia, jednu střední odbornou a jednu vyšší odbornou školu. Učňovské školy nemáme, ale studentům státních učňovských škol v Kroměříži nabízíme aspoň náš internát s výchovným programem,“ vyjmenovává arcibiskup Graubner.

Pokračuje pak slovy: „Všechny naše školy jsou po odborné stránce kvalitní. Navíc nabízejí náboženskou výchovu a názorové prostředí, které pomůže studentům nejen získat dobré informace a v diskusích si tříbit názory, ale také se naučit pracovat na sobě. Spolu s učiteli se jim věnují kněží a vychovatelé a pomáhají jim vyrůst v křesťanské osobnosti. I v našich školách se vyskytují problémy, ale snažíme se je poctivě řešit, protože tito lidé mají Vaše děti rádi a záleží jim na nich. Studentům, pro které by jedinou překážkou studia byla finanční otázka, se snažíme zajistit stipendium,“ dodává olomoucký arcibiskup.

(gra)

 

Kalendář akcí

P Ú S Č P S N
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 
Add to calendar

Podzimní festival

podzimni-festiva

 

Jubileum
Rudolfa Jana

 

rudolf-jan

 

Majetkové narovnání
(tzv. restituce)

 

majetkove-narovnani

ehp-fondy

OLDIN

 

Apoštolát modlitby

apostolat-modlitby

 

Hledat

 

WebArchiv - archiv českého webu