Jubilejní Samaritán Open má svého vítěze


Celkem šest neziskových organizací se ve čtvrtek 2. června 2016 zúčastnilo tradičního fotbalového turnaje pro lidi bez domova. Fotbalová družstva, složená z klientů a pracovníků sociálních služeb, poměřila navzájem své síly na hřišti TJ Sokol Velký Týnec. Vítězem letošního ročníku se stal Azylový dům Samaritán Charity Otrokovice.

Atmosféra nabitá sportovním nadšením a touhou ukázat, že na to máme, že jsme na zápas dobře připraveni. A přitom radost ze smysluplné volnočasové aktivity, nad níž se nesou ozvěnou zahajovací slova organizátorů: Není důležité vyhrát, ale zúčastnit se! Tak odstartoval 25. jubilejní ročník fotbalového utkání lidí bez domova Samaritán Open „V naší společnosti je sklon vnímat lidi se sociálními problémy jako něco exotického. To, že hrají fotbal, je normální jako u kohokoliv jiného. Samozřejmě je to zpestření pro všechny a rovněž akce, jejíž tradici nechceme porušit,“ upřesnil Petr Prinz, vedoucí střediska pro lidi bez domova.

Do sportovního klání se zapojil Azylový dům Samaritán Olomouc, Podané ruce Olomouc, Azylový dům Samaritán Otrokovice, Azylový dům sv. Františka Ostrava, Azylový dům Armády spásy Krnov a Azylový dům města Olomouce – Řepčín. Jednotlivé týmy jsou složené z klientů sociálních služeb neziskových organizací a jejich pracovníků. V soutěžním zápalu pestrobarevných dresů míhajících se po hřišti nelze rozeznat, kdo je kdo. Radost a nadšení, sportovní duch, týmová spolupráce je všem společná.

Utkání začíná zápasem týmu Azylového domu Armády spásy Krnov a Azylového domu Samaritán Olomouc. Fotbalové mužstvo Charity Olomouc tvoří spolu s muži i jedna dívka. „Chlapi, dejte si pozor na tu holku. Je fakt dobrá. A ať jí neublížíte!,“ zadává instrukce a gentlemansky napomíná své spoluhráče jeden z účastníků v dresu Armády spásy Krnov.

Medaile pro tři první vítězná družstva vyrobili klienti spolu s pracovníky střediska sv. Vincence pro lidi s duševním onemocněním Charity Olomouc. A jaké byly praktické ceny pro hráče? Vítězné týmy obdržely dary ve formě potravin a věcí denní potřeby, které zajistilo Dobré místo pro život.

Loňské prvenství Charita Olomouc sice neobhájila, ale i tak si její pracovníci mohou na své konto připsat body díky organizaci a úspěchu celé akce. Děkujeme všem, kteří se spolupodíleli a podpořili letošní ročník SAMARITÁN OPEN 2016.

Výsledky SAMARITÁN OPEN:

1. AD Samaritán Otrokovice
2. AD sv. Františka Ostrava
3. AD města Olomouce-Řepčín
4. AD Samaritán Olomouc
5. Podané ruce Olomouc
6. AD Armády spásy Krnov

Eva Štefková, Charita Olomouc

 

Kalendář akcí

P Ú S Č P S N
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 
Add to calendar

Podzimní festival

podzimni-festiva

 

Jubileum
Rudolfa Jana

 

rudolf-jan

 

Majetkové narovnání
(tzv. restituce)

 

majetkove-narovnani

ehp-fondy

OLDIN

 

Apoštolát modlitby

apostolat-modlitby

 

Hledat

 

WebArchiv - archiv českého webu