Katolická církev nabízí informace na novém webu Církev.cz


Římskokatolická církev v ČR spustila svůj nový web na adrese www.cirkev.cz. Již čtvrtá generace portálu spravovaného ČBK byla dnes oficiálně představena a uvedena do provozu. Nový responzivní web představuje unikátní informační platformu (přes 18 tisíc článků, historii katolické církve od roku 2001, přes 20 tisíc datových souborů…) s cílem na jednom místě přiblížit informace o církvi dnešnímu uživateli.

Nová webová stránka nabízí základní informace o církvi doma i ve světě a má se stát základním rozcestníkem při hledání informací či multimediálního obsahu o dění v římskokatolické církvi. Čtenář na této internetové stránce nalezne nejen praktické vyhledávání bohoslužeb v ČR, ale i množství dokumentů k jednoduchému pročtení či stažení pro studijní účely, aktuální kalendář akcí a řadu informací o struktuře církve včetně představení základních pojmů.

„Jsem moc rád, že po intenzivním snažení je web na světě. Líbí se mi to, jak spojuje svěžest se seriózností. Je to jeden z dalších nástrojů, jak můžeme hlásat Krista v dnešním světě; věřím, že tato nová podoba je krokem k lepší komunikaci s uživateli internetu v současné společnosti,“ řekl generální sekretář ČBK Mons. Tomáš Holub.

Pro věřící či novináře nabízí web ideální shrnutí informací na jednom místě. Pro nevěřící či lidi hledající představuje jasné shrnutí informací o podobě katolické církve v ČR i o aktuálních činnostech, akcích a službách, které provozuje pro všechny bez rozdílu vyznání.

„Vážíme si příležitosti a důvěry, kterou v nás ČBK vložila. Je to i závazek do budoucna, aby tato úspěšná spolupráce pokračovala dál. Web jsme koncipovali tak, aby se přiblížil mladé generaci a šlo jej intuitivně užívat; to bylo pro nás důležité,“ říká za dodavatele Michal Pokorák z firmy Digital Media Publishing s.r.o.

Novému webu se přizpůsobil i facebookový profil Tiskového střediska ČBK, ode dneška pod názvem Církev.cz (www.facebook.com/tscbk).

„Pro nový web bylo též vytvořeno zbrusu nové logo ve tvaru vyskakující ryby. Znak symbolizuje nadechnutí církve a snahu o komunikaci s okolním světem,“ doplňuje Pokorák.

Výběr oblastí, které na jednom místě přináší nový web církev.cz:

- aktuality z dění v církvi

- tipy na akce v okolí návštěvníka stránek v celorepublikové databázi

- multimediální sekce nově obsahující zvukové záznamy či lepší prostor pro přehrávání videí

- základní informace o víře či struktuře římskokatolické církve

- vyhledávání bohoslužeb

- vyhledávání v oficiálních dokumentech církve

- vyhledávání v článcích z celé historie webů ČBK od roku 2001

- mnoho užitečných kontaktů

- přehled o aktivitách, kterým se církev věnuje

- úplnou databázi škol a školských zařízení zřizovaných církvemi na území ČR

- přehled nejdůležitějších církevních událostí v průběhu roku

Více na www.cirkev.cz/cs/aktuality/160311predstavujeme-novy-web-cirkev-cz či www.cirkev.cz/cs/aktuality/160311o-cirkvi-pro-novinare.

Zdroj: Tiskové středisko ČBK

 

Kalendář akcí

P Ú S Č P S N
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 
Add to calendar

Podzimní festival

podzimni-festiva

 

Jubileum
Rudolfa Jana

 

rudolf-jan

 

Majetkové narovnání
(tzv. restituce)

 

majetkove-narovnani

ehp-fondy

OLDIN

 

Apoštolát modlitby

apostolat-modlitby

 

Hledat

 

WebArchiv - archiv českého webu