Katolická základní škola vstupuje do jubilejního roku


Desátý rok své existence zahajuje v tyto dny Katolická základní škola v Uherském Brodě. Její žáci a zaměstnanci i rodiny žáků a přátelé školy se 1. září 2015 sešli na mši svaté ve farním kostele Neposkvrněného početí Panny Marie.

Foto Martina Mošťková / Člověk a víraUherský Brod: Sloužil ji zde děkan P. Josef Pelc, promluvu si pro žáky připravil kaplan P. Zdeněk Gerhard Klimeš. Po skončení mše svaté přivítal přítomné starosta města a senátor Patrik Kunčar a také ředitel školy Ivo Ertl, který hovořil o nastávajícím roce i o budoucnosti školy. Nechyběl také bouřlivý potlesk, kterým byli přivítáni noví školáčci.

Ředitel Ertl ve svém proslovu nejprve shrnul minulý školní rok a připomenul, že během něj byl v jedné z budov instalován kamerový systém, podařilo se vyměnit nábytek a dokončuje se modernizace šaten. Pro druhý stupeň byl v rámci prevence pořízen stolní fotbal a stůl na stolní tenis, škola také modernizovala sociální zařízení a navázala partnerství s církevními školami v Krakově a Nové Dubnici.

Foto Martina Mošťková / Člověk a víra„Naší základní vizí je vytvořit ze školy přátelské a bezpečné místo, kde pedagog, žák a rodič jsou partnery, kde každé dítě má možnost vzdělávat se podle svých individuálních možností a potřeb,“ prohlásil pak ředitel Ertl a vyjmenoval hlavní cíle školy: kvalitní výuku, při níž každé dítě zažije pocit úspěchu, a křesťanskou a etickou výchovu postavenou na třech pilířích – lásce, důslednosti a prosociálnosti. Podotkl rovněž, že škola je otevřena všem zájemcům, kteří jsou ochotni přijmout její duchovní rozměr.

V závěru pak Ivo Ertl připomenul, že uherskobrodská církevní škola vstupuje do desátého roku své existence. „Toto kulaté výročí sice oslavíme až v květnu na školní akademii, ale už nyní vás prosíme, abyste na našeho oslavence a na nás všechny pamatovali ve svých modlitbách,“ vyzval všechny ředitel a v závěru poděkoval všem, kdo školu podporují.

Fotografie ze zahájení školního roku si lze prohlédnout na webu Člověk a víra.

(kzš)

 

Kalendář akcí

P Ú S Č P S N
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 
Add to calendar

Podzimní festival

podzimni-festiva

 

Jubileum
Rudolfa Jana

 

rudolf-jan

 

Majetkové narovnání
(tzv. restituce)

 

majetkove-narovnani

ehp-fondy

OLDIN

 

Apoštolát modlitby

apostolat-modlitby

 

Hledat

 

WebArchiv - archiv českého webu