Katolická ZŠ v Uherském Brodě již po deváté zahájila školní rok


V pondělí 1. září 2014 se farní kostel v Uherském Brodě naplnil rodiči, prarodiči, farníky, zaměstnanci, ale hlavně žáky Katolické základní školy. Mezi 155 žáky bylo i 16 prváčků, kteří na zahajovací mši svatou přišli jako školáci úplně poprvé.

Foto archiv KZŠ UBUherský Brod: Mši svatou sloužil děkan P. Josef Pelc a koncelebroval kaplan P. Zdeněk Gerhard Klimeš. Na konci přišla pro nové žáčky dlouho očekávaná chvíle: ředitel školy Ivo Ertl je postupně představil všem přítomným a předal jim slavnostní šerpu.

Poté se už všichni školou povinní vydali se svými učiteli do školy, kde čekala překvapení a příjemné změny nejen na nové žáky. Během prázdnin totiž ve škole proběhlo několik stavebních a technologických úprav.

Na I. stupni byla ozvučena další učebna a modernizována počítačová učebna. Dále byla díky daru od zřizovatele opravena podlaha v jídelně a na schodišti a propojila se školní družina s vedlejší učebnou.

Foto archiv KZŠ UBŽáci II. stupně budou v novém školním roce moci využívat také další ozvučenou učebnu. Oceněno určitě bude i zrekonstruované sociální zařízení.

K méně viditelným, ale o to důležitějším investicím patří zpřístupnění systému Bakaláři pro rodiče žáků, kteří nyní mohou využívat elektronickou žákovskou knížku a sledovat tak průběžně prospěch svých dětí.

Nový školním rok přináší nejen dětem, nové povinnosti, úkoly, cíle, ale také zkušenosti, zážitky a přátelství. Vyprošujeme jim proto, aby po vzoru sv. Dominika Savia, patrona školy, vždy vše dělali tak, aby se na prvním místě chtěli líbit Pánu Ježíši.

KZŠ Uherský Brod

 

Kalendář akcí

P Ú S Č P S N
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 
Add to calendar

Podzimní festival

podzimni-festiva

 

Jubileum
Rudolfa Jana

 

rudolf-jan

 

Majetkové narovnání
(tzv. restituce)

 

majetkove-narovnani

ehp-fondy

OLDIN

 

Apoštolát modlitby

apostolat-modlitby

 

Hledat

 

WebArchiv - archiv českého webu