Katolická ZŠ v Uherském Brodě se připravovala na Velikonoce


Foto archiv školyŽáci a učitelé církevní školy v Uherském Brodě mají za sebou čtyřicetidenní aktivní přípravu na slavení Velikonoc. Během doby postní se setkávali ke společné modlitbě nejen ve škole, ale i mimo ni.

Uherský Brod: V první březnový den se pod vedením dětí z 1. stupně uskutečnila ve farním kostele v Uherském Brodě křížová cesta. K žákům s jejich rodinami a učitelům školy se k modlitbě přidali také místní farníci.

Foto archiv školyNechyběly ani postní úkoly, které se staly součástí každého školního dne všech žáků. Hlavním cílem všech postních aktivit, které si pro ně pedagogové připravili, byla větší vnímavost pro druhé, zvláště pro potřebné.

Škola se také zapojila do projektu „Jím jako Konžan“, díky kterému žáci všech ročníků nahlédli do světa sužovaného nepokoji a bídou. Mnozí měli i možnost ochutnat bukari a malaki (kukuřičná kaše s fazolemi), pokrm, který obyvatelé Konga běžně jí.

Foto archiv školyDuchovní rozměr nechyběl ani na lyžařském výcviku pro žáky 7. a 8. třídy, kam za mladými lyžaři přijel bratr jáhen Pavel Macura, aby s nimi prožil bohoslužbu slova.

Přípravu nezanedbali ani učitelé, kteří společně poklekli před Nejsvětější svátostí, aby prosili za sebe, své žáky a jejich rodiny i celou školu.Ve svatém týdnu se pak věnovali odborné přípravě v oblasti etické výchovy, kterou škola zařazuje do vzdělávacích plánů.

Foto archiv školyChybí vám v této přípravě malování vajíček nebo pletení pomlázky? Nemusíte se bát. Ani na to jsme nezapomněli. V posledním postním týdnu nás navštívil přímo odborník na tatary, kančuchy a pomlázky, pan P. Kolařík, který za pomoci pana ředitele Ivo Ertla a pana A. Cimaly učil plést chlapce z 1. stupně tento nepostradatelný velikonoční symbol. Děvčata také nezahálela a pilně zdobila vajíčka a vytvářela jarní dekoraci, která už jistě zdobí jejich domovy.

Katolická základní škola v Uherském Brodě

 

Kalendář akcí

P Ú S Č P S N
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 
Add to calendar

Podzimní festival

podzimni-festiva

 

Jubileum
Rudolfa Jana

 

rudolf-jan

 

Majetkové narovnání
(tzv. restituce)

 

majetkove-narovnani

ehp-fondy

OLDIN

 

Apoštolát modlitby

apostolat-modlitby

 

Hledat

 

WebArchiv - archiv českého webu