Katolická ZŠ v Uherském Brodě zapsala budoucí prvňáčky


V úterý 20. ledna 2015 se na Katolické základní škole v Uherském Brodě uskutečnil zápis do první třídy, který se nesl v duchu řemesel a povolání. Z celkem 24 zájemců bylo nakonec přijato 19 dětí.

Foto Martina Mošťková, KZŠ UBUherský Brod: Za prvními kouzelnými dveřmi měl každý předškolák možnost vyzkoušet si stolování s číšníkem, postavit komín se stavitelem a švadlence pomohl vystřihnout záplatu na kalhoty. Během přechodu do další kouzelné třídy jim sportovní trenér zadal nelehký úkol. Přejít suchou nohou po kamenech až k dalšímu povolání. Zde už čekala kadeřnice, které měly děti uvázat mašli, farmář se svou farmou plnou zvířátek a malířka, se kterou budoucí prvňáčci namalovali pěkné obrázky.

Poslední kouzelné dveře skrývaly povolání učitele. Děti paní učitelce recitovaly básničku nebo zpívaly písničku. Během kouzelné procházky po škole navštívily naši školní družinu, kde dostaly dáreček od svých starších kamarádů. Za plnění úkolů byli budoucí prvňáčci odměněni pamětním listem a drobným dárkem. Velké poděkování patří žákům druhého stupně, kteří nám ochotně pomohli v rolích všech profesí.

Foto Martina Mošťková, KZŠ UBMáme velkou radost, že nám rodiče projevili svou důvěru a přišli se svými dětmi k zápisu právě k nám. Celkem jich bylo 24. Po konzultaci vyučujících 1. stupně a ředitele školy bylo přijato 19 dětí a u 5 dětí bylo správní řízení přerušeno. Většina z rodičů už ví, co naše škola nabízí, protože zde mají starší děti nebo se pravidelně účastní Předškoličky. Další bude 11. února a můžete se těšit na „Fašankové radovánky“.

Během zápisu navštívila školu také TV Noe, která reportáž odvysílala ve čtvrtek 22. ledna a v nejbližší době bude tento pořad k dispozici v archivu stanice.

E. Trnková, M. Suchá, KZŠ UB

 

Kalendář akcí

P Ú S Č P S N
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 
Add to calendar

Podzimní festival

podzimni-festiva

 

Jubileum
Rudolfa Jana

 

rudolf-jan

 

Majetkové narovnání
(tzv. restituce)

 

majetkove-narovnani

ehp-fondy

OLDIN

 

Apoštolát modlitby

apostolat-modlitby

 

Hledat

 

WebArchiv - archiv českého webu