Kniha, kterou sestavil biskup Hrdlička, bude pomocí pro rodinnou katechezi


V nakladatelství Refugium by před Vánoci měla vyjít kniha „Mezi setbou a sklizní“ – výběr povídek, příběhů a pohádek ze světové literatury i z naší české národní tvorby, který sestavil olomoucký světící biskup Josef Hrdlička.

Olomouc: Kniha chce být pozdravem a vánočním dárkem do rodin, kde rodiče hledají, jak vychovávat své děti a jaké formy rodinné katecheze volit v náboženském vzdělávání. Papežové poslední doby upozorňují na to, že cesta krásy je zvlášť účinná a působivá, aby Boží pravdy a vztah k Bohu pronikly k lidským a dětským srdcím. Odtud přijímají podněty pro růst charakteru, formaci svědomí, schopnost rozlišovat mezi dobrem a zlem, objevovat krásu i v obyčejných věcech, rozvíjet tvořivou představivost a vstupovat do dialogu s Bohem. Vždyť on nás jako první oslovil, nazval svými dětmi a vyznal nám lásku. I slovesné umění a krásná literatura dovedou v lidské duši probouzet ozvěny tohoto Božího volání.

Knihu „Mezi setbou a sklizní“ vydává nakladatelství Refugium s výtvarným doprovodem Jana Jemelky. Autoři výběru: G. K. Chesterton, V. Hugo, M. Twain, I. S. Turgeněv, E. de Amicis, O. Wilde, z českých J. Neruda, J. Wolker, T. Špidlík, D. Mrázková, A. Vorlíčková, E. Mikolajek, Z. Nováková, Č. Talafantová, K. Říha. Výběr sestavil olomoucký světící biskup Josef Hrdlička, doslov M. Altrichter.

Jan Kupka

 

Kalendář akcí

P Ú S Č P S N
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 
Add to calendar

Podzimní festival

podzimni-festiva

 

Jubileum
Rudolfa Jana

 

rudolf-jan

 

Majetkové narovnání
(tzv. restituce)

 

majetkove-narovnani

ehp-fondy

OLDIN

 

Apoštolát modlitby

apostolat-modlitby

 

Hledat

 

WebArchiv - archiv českého webu