Král Artuš, Robin Hood nebo král Ječmínek?


Foto archiv AGTouto a mnohými dalšími otázkami se zabývalo 80 studentů čtyř středních škol z různých zemí Evropy. Od října 2011 totiž probíhal na Arcibiskupském gymnáziu v Kroměříži projekt Comenius. Jedná se o mezinárodní projekt podporovaný Evropskou unií, kterého se účastní školy z různých zemí Evropy.

Kroměříž: S Arcibiskupským gymnáziem spolupracovalo německé Egbert Gymnasium Münsterschwarzach, francouzská Collège du Servois La Chapelle en Servant a britská Waverley School Birmingham. Tématem projektu bylo „Our legend and stories from the past – inspiration for the future“ (Naše legendy a příběhy z minulosti – inspirace do budoucnosti).

„Studenti jsou rozděleni do pěti skupin – dvě hudební skupiny, skupina, která dělá rozhovory, skupina, která dělá komiks a skupina natáčející film. V každé jsou žáci ze všech čtyř škol. Tématem jsou mýty a legendy jednotlivých zemí,“ vysvětluje koordinátorka projektu Jana Koutná.

Foto archiv AG„Ve filmové skupince jsme se pomocí filmu snažili ztvárnit nejznámější pověsti. Naše česká část pracovala na animovaném snímku Král Ječmínek. Seznámila jsem se s mnoha lidmi z jiných zemí, různé národnosti nebo náboženského vyznání. Mohla jsem si procvičit jak zvládám angličtinu v praxi, jaké to je v reálu bez slovníku, učebnic, překladače nebo přípravy,“ popisuje studentka tercie Monika Krejčí.

První setkání studentů proběhlo v říjnu 2011 v Kroměříži, účastníky projektu přijala starostka Kroměříže Daniela Hebnarová i olomoucký arcibiskup Jan Graubner. Podruhé se studenti setkali v březnu 2012 v Birgminghamu ve Velké Británii a potřetí ve Francii v září 2012, kde začali žáci připravovat výsledné produkty – CD, DVD s rozhovory a krátký film. Poslední setkání proběhlo ve dnech 26.–30. listopadu 2012 v Německu. Nyní probíhají závěrečné úpravy písní, komiksu, rozhovorů a filmu, aby se na jaře 2013 mohly prezentovat v jednotlivých školách.

„Organizace byla náročná, ale určitě to všem přineslo mnoho nového. Od minulého projektu vidím posun především v tom, že studenti nyní umí mnohem lépe v cizím jazyce vyjádřit a prosadit svůj názor,“ zakončuje koordinátorka Jana Koutná.

-bak-

 

Kalendář akcí

P Ú S Č P S N
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 
Add to calendar

Podzimní festival

podzimni-festiva

 

Jubileum
Rudolfa Jana

 

rudolf-jan

 

Majetkové narovnání
(tzv. restituce)

 

majetkove-narovnani

ehp-fondy

OLDIN

 

Apoštolát modlitby

apostolat-modlitby

 

Hledat

 

WebArchiv - archiv českého webu