Křížovou cestu ulicemi Kroměříže připravili studenti Arcibiskupského gymnázia


V pondělí 26. března 2018 se skupina studentů Arcibiskupského gymnázia vydala na křížovou cestu od kostela sv. Jana Křtitele do ulic Kroměříže, aby se modlila za mír na celém světě a také za pokoj do vztahů mezi občany města Kroměříže.

Průvod téměř 200 účastníků vyšel od kostela sv. Jana Křtitele k jednotlivým zastavením, které pomocí živých obrazů ztvárnili studenti gymnázia. K hlubšímu prožití všechny zúčastněné vedly úryvky z Písma svatého za hudebního doprovodu scholy AG. Modlitbu uzavřelo poslední zastavení umístěné na vršku Barbořina.

„Na křížovou cestu, která byla obětována za mír na celém světě a také za pokoj do vztahů mezi všemi občany, se s námi vydalo množství lidí z Kroměříže. Věřím, že její prožití bylo přínosem pro každého zúčastněného, jak pro nás účinkující, tak i pro lidi, kteří se k nám připojili,“ zhodnotil Lukáš Juras ze třídy 2.B.

Samotné křížové cestě předcházela mše svatá v kostele sv. Jana Křtitele, při které poprvé přijaly svátost Eucharistie čtyři studentky gymnázia. Připravovaly se na tento okamžik již od začátku školního roku. V závěru mše svaté poděkovaly za duchovní vedení během přípravy a podporu všech blízkých a přátel.

(ag)

Fotogalerie (foto Iva Bekárková)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kalendář akcí

P Ú S Č P S N
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 
Add to calendar

Podzimní festival

podzimni-festiva

 

Jubileum
Rudolfa Jana

 

rudolf-jan

 

Majetkové narovnání
(tzv. restituce)

 

majetkove-narovnani

ehp-fondy

OLDIN

 

Apoštolát modlitby

apostolat-modlitby

 

Hledat

 

WebArchiv - archiv českého webu