Kroměříž hostila stovky malých misionářů


V sobotu 26. května 2012 se v Kroměříži sešlo kolem 350 účastníků 10. celostátní misijní pouti a 7. misijního dne dětí s mottem „Podej mi ruku, pomůžu ti.“ Program připravila Církevní základní škola v Kroměříži ve spolupráci s oběma místními farnostmi.

Kroměříž: Celodenní program otevřela mše svatá v kostele Panny Marie od 10.00 hodin. Hlavním celebrantem byl Mons. Josef Nuzík, generální vikář olomoucké arcidiecéze, který ve své promluvě připomněl výročí sto let působení misijních děl u nás a členské aktivity Papežských misijních děl, do kterých se příznivci misií mohou v současné době zapojit. Na konci bohoslužby byly tři děti přijaty za nové členy misijního klubka a své odhodlání pomáhat misiím stvrdily modlitbou.

Po polední přestávce na farní zahradě, kde probíhalo občerstvení a misijní jarmark, se účastníci sešli ke krátké prezentaci o Arménii od studentky z olomoucké Caritas-VOŠs. Poté už začalo putování po kontinentech, kde mohly děti v široké škále nejrůznějších her a soutěží vyzkoušet své dovednosti. Nechyběly africké bubny a tanec, poznávání amazonské fauny a rýžování zlata, australský bumerang a klokaní skákání, indické koření a bangladéšská rýže, návštěva Louvru a přechod přes Alpy.

Po představení krásných scének ze života sv. Anežky a informacích, jak mohou děti pomáhat byl celý den zakončen rozesláním misionářů při zpěvu misijní hymny „Pošli mě půjdu já“. Misijní pouti se zúčastnili národní ředitelé Papežských misijních děl za Českou a Slovenskou republiku P. Jiří Šlégr a P. Viktor Jakubov a také diecézní ředitelé PMD za olomouckou, ostravsko-opavskou, královéhradeckou a českobudějovickou diecézi.

Zdroj: Papežská misijní díla

 

Kalendář akcí

P Ú S Č P S N
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 
Add to calendar

Podzimní festival

podzimni-festiva

 

Jubileum
Rudolfa Jana

 

rudolf-jan

 

Majetkové narovnání
(tzv. restituce)

 

majetkove-narovnani

ehp-fondy

OLDIN

 

Apoštolát modlitby

apostolat-modlitby

 

Hledat

 

WebArchiv - archiv českého webu