Litovelská církevní školka otevírá nové oddělení


V reakci na velký zájem rodičů, kteří chtěli využít služeb Církevní mateřské školy Svatojánek v Litovli, ale kvůli omezené kapacitě se na jejich děti nedostalo, otevírá v novém školním roce toto zařízené své druhé oddělení. Nové prostory požehná v pondělí 10. září 2012 olomoucký arcibiskup Jan Graubner.

Litovel: „Zájem rodičů o umístění dětí do církevní školky byl skutečně veliký, proto jsme se rozhodli vyjít jim vstříc a stávající kapacitu mateřské školy rozšířit o druhé oddělení,“ vysvětluje litovelský farář P. Josef Rosenberg a dodává: „Nebylo by to možné bez pomoci Města Litovel, které přispělo částkou 800 tisíc korun, a olomouckého arcibiskupství, které věnovalo 200 tisíc.“

Rozšířené prostory školky pojmou od nového školního roku celkem 50 dětí, zatímco v uplynulých dvou letech jich mohlo zařízení navštěvovat jen 25. „Zájem o naše zařízení nás velmi těší, je to mimo jiné ocenění naší práce,“ říká ředitelka CMŠ Svatojánek Markéta Houdková. I při dvojnásobném počtu podle ní zůstávají v platnosti cíle mateřské školy, která má u dětí podporovat rozvoj morálních a duchovních hodnot a vést je ke zdravému životnímu stylu bez násilí. „Důraz je také kladen na vztahy ve třídě, ke každému dítěti přitom přistupujeme jako k jedinečné osobnosti,“ říká ředitelka.

Slavnostní zahájení provozu rozšířené Církevní mateřské školy Svatojánek v Litovli a Rodinného centra Rybička v nových prostorách na stejné adrese (Vítězná 1129) se uskuteční v pondělí 10. září 2012. V 10.00 hodin bude v kostele sv. Marka sloužit mši svatou olomoucký arcibiskup Jan Graubner, od 11. hodiny si zájemci budou moci prohlédnout prostory školky i rodinného centra a ve 11.30 hodin začne samotný ceremoniál. V jeho průběhu bude nejprve v areálu školky zasazen památný strom a poté nově otevřeným prostorám i jejich pracovníkům a návštěvníkům požehná arcibiskup Graubner.

Jiří Gračka, tiskový mluvčí Arcibiskupství olomouckého

 

Kalendář akcí

«  
  »
P Ú S Č P S N
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
 
 
 
 
 
Add to calendar

Podzimní festival

podzimni-festiva

 

Jubileum
Rudolfa Jana

 

rudolf-jan

 

Majetkové narovnání
(tzv. restituce)

 

majetkove-narovnani

ehp-fondy

OLDIN

 

Apoštolát modlitby

apostolat-modlitby

 

Hledat

 

WebArchiv - archiv českého webu