Marie Svatošová přednášela na Arcibiskupském gymnáziu


Ve druhém listopadovém týdnu přijala pozvání do Arcibiskupského gymnázia v Kroměříži MUDr. Marie Svatošová. Nejprve přednášela studentům čtvrtého ročníku o hospicové péči v České republice a poté vedla dvoudenní duchovní obnovu pro rodiče studentů.

Při své přednášce pro studenty přiblížila Marie Svatošová jiný pohled na období závěru pozemského života každého člověka a možnosti zdravotní péče o umírající a smrtelně nemocné pacienty.

V následujících dvou dnech pak vedla duchovní obnovu pro rodiče studentů školy. Tématem promluv byla otevřenost pro podněty a vnuknutí Ducha svatého v našem životě a ochotě nechat se vést. Více než 60 rodičů naslouchalo jejím promluvám, které prokládala také příběhy z osobního života. Velmi jasně se snažila ukázat, jak konkrétně působí Duch svatý v jejím životě i v životě každého člověka.

Během závěrečné přátelské besedy byl prostor pro dotazy ohledně současného stavu hospicové péče v naší zemi. Téma zajímalo všechny zúčastněné, protože mnoho z přítomných ve svých rodinách pečuje o nemocné rodiče a paní Svatošová díky znalosti této problematiky mohla velmi konkrétně reagovat na všechny dotazy.

Duchovní obnova byla velkým přínosem pro všechny přítomné jak po duchovní, tak také po přirozeně lidské stránce.

(ag)

Fotogalerie (archiv AG)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kalendář akcí

P Ú S Č P S N
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 
Add to calendar

Podzimní festival

podzimni-festiva

 

Jubileum
Rudolfa Jana

 

rudolf-jan

 

Majetkové narovnání
(tzv. restituce)

 

majetkove-narovnani

ehp-fondy

OLDIN

 

Apoštolát modlitby

apostolat-modlitby

 

Hledat

 

WebArchiv - archiv českého webu