Maturanti Cyrilometodějského gymnázia dostanou požehnané stužky


Foto archiv školyVe středu 20. ledna 2016 požehnal školní kaplan Cyrilometodějského gymnázia v Prostějově při školní mši svaté 30 modrobílých stužek, které budou od sobotního večera zdobit oděv letošních maturantů a připomínat, že závěr jejich studia na naší škole se již neodvratně blíží.

V homilii P. Petr Matula, SDB výstižně přirovnal Goliáše ke strachu, který každý v sobě občas máme, a právě maturanti mohou mít spousty obav a pochybností. V tom je dobré si vzít příklad z malého Davida, který se Goliáši postavil se „směšnými“ zbraněmi, ale svou odvahou, usilovností a pevnou důvěrou v Boha slavil své vítězství.

Foto archiv školyV přímluvách jsme pak společně vyprošovali pro maturanty hojnost Božího požehnání a úspěšnou přípravu na maturitní zkoušky, které se rozběhnou koncem dubna nejprve společnou, povinnou částí, tzv. Státní maturitou, a budou pokračovat v druhé polovině května profilovými zkouškami.

Teď však ještě máme před sebou maturitní ples, který se koná v sobotu 23. ledna v prostějovském Společenském domě. Všichni si přejeme, aby závěr studia na naší škole byl pro maturanty úspěšný a jejich očekávání co nejlepších výsledků bylo naplněno, a také aby byli všichni přijati na tu svou vysněnou vysokou školu.

(cmg)

 

Kalendář akcí

P Ú S Č P S N
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 
Add to calendar

Podzimní festival

podzimni-festiva

 

Jubileum
Rudolfa Jana

 

rudolf-jan

 

Majetkové narovnání
(tzv. restituce)

 

majetkove-narovnani

ehp-fondy

OLDIN

 

Apoštolát modlitby

apostolat-modlitby

 

Hledat

 

WebArchiv - archiv českého webu