Na AG zahajují „projekt, který může zapálit“


Během školního roku 2019/2020 proběhne na Arcibiskupském gymnáziu v Kroměříži projekt s názvem „Za 10 deset“. Můžete být u toho, můžete jít kus cesty s námi. Proč se na ni vydat a k čemu je to dobré?

Za deset měsíců spolu poznáme deset osobností, které nás mohou inspirovat a prostřednictvím nichž si představíme deset ctností, které mohou v našem životě – pokud to dovolíme – doplnit něco, co nám chybí. A to společně i každý sám za sebe, podle toho, jak to komu vyhovuje.

Celý projekt je dobrovolný. Vytváří možnost růst, tvořit a prohlubovat kořeny toho, kým jsem, nebo změnit cestu a zkusit se stát někým jiným, novým. Záleží na každém, co si z toho je schopen vybrat. Je to pouť. To znamená, že každý jde svým tempem, jak stačí. Jde sám, ve své originalitě, a přitom společně k jednomu cíli. Není to závod, nejde o kilometry duchovního nebo duševního života. Rozhoduje jen jedno, nevzdávat se, dát si klidně přestávku, když už toho je hodně, ale pokračovat. Pro někoho to může být duchovní obnova, pro jiného misie, jindy třebas jen seznámení s člověkem, který mne může v životě inspirovat a být mi v určitý čas průvodcem v konkrétní životní etapě. Nezáleží na tom, za koho se považuješ. Věřící, nevěřící, hledající. Určité vzory potřebujeme všichni. A na složitých cestách života není od věci mít průvodce, mapu, GPS.

Každý měsíc se seznámíme s jednou z následujících osobností. Někdy k tomu poslouží vyučovací hodina, jindy volnočasová aktivita. Budeme poznávat jejich osudy, myšlenky, přemýšlet o tom, jaký příklad nám dávají, a především s námi budou po celý školní rok žít.

Osobnosti a ctnosti, ve kterých jsou nám příkladem:

Září – Pier Giorgio Frassati – odvaha
Říjen – Christian de Chergé – víra
Listopad – Anežka Česká – spravedlnost
Prosinec – Josef Toufar – trpělivost
Leden – Chiara Petrillo – láska
Únor – Pio z Pietrelciny – pravdivost
Březen – Řehoř Mendel – naděje
Duben – Hildegarda von Bingen – moudrost
Květen – Edith Stein – věrnost
Červen – Tichon Zadonský – pokora

Více informací na www.agkm.cz

 

Kalendář akcí

P Ú S Č P S N
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
Add to calendar

Podzimní festival

podzimni-festiva

 

Jubileum
Rudolfa Jana

 

rudolf-jan

 

Majetkové narovnání
(tzv. restituce)

 

majetkove-narovnani

ehp-fondy

OLDIN

 

Apoštolát modlitby

apostolat-modlitby

 

Hledat

 

WebArchiv - archiv českého webu