Na Arcibiskupském gymnáziu v Kroměříži zahájili postní dobu


Do začínající doby postní vstoupili studenti, učitelé, vychovatelé a další zaměstnanci Arcibiskupského gymnázia v Kroměříži společnou mší svatou na Popeleční středu v místním kostele Panny Marie.

Hlavním celebrantem postní liturgie byl P. Peter Tavel, OP, který v současné době vykonává funkci děkana Cyrilometodějské teologické fakulty Univerzity Palackého v Olomouci. Ve své promluvě se velmi otevřeně obrátil na všechny přítomné studenty a vysvětlil správný pohled na postní dobu, která je pro nás velkým darem. Je třeba nevnímat toto období jen v souvislosti se zákazy, sebezápory a omezováním se, ale uvědomit si, k čemu tyto věci mají sloužit, jaký je jejich účel a kam nás mají nasměrovat.

Po homilii přijali studenti i zaměstnanci znamení popelce – symbolu obrácení a změny života. Postní liturgii doprovodil svým zpěvem sbor AVE pod vedením Michaela Korbičky.

P. Peter Tavel, OP se ještě po mši svaté setkal se studenty třetích ročníků v aule školy. Zaznělo mnoho dotazů z řad studentů, na které P. Tavel odpovídal velmi výstižně a jasně. Podněty, doporučení a rady z jeho úst byly velmi konkrétní a srozumitelné pro současného mladého člověka, na kterého doléhá tlak z mnoha oblastí dnešní moderní doby.

Popeleční středou jsme vstoupili do doby postní. K dobrému prožití tohoto období na naší škole může přispět zapojení se do postní aktivity ve formě plnění konkrétních úkolů, rozjímání křížové cesty podle T. Ivančiće, která je k dispozici v obou kaplích, a také darování finančního příspěvku do postní pokladničky v rámci každoroční sbírky pořádané Charitou. Pro rodiče a přátele školy je připravena rekolekce s P. Mariánem Kuffou a studenti se mohou zúčastnit duchovní obnovy s komunitou Cenacolo.

(ag)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kalendář akcí

P Ú S Č P S N
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 
Add to calendar

Podzimní festival

podzimni-festiva

 

Jubileum
Rudolfa Jana

 

rudolf-jan

 

Majetkové narovnání
(tzv. restituce)

 

majetkove-narovnani

ehp-fondy

OLDIN

 

Apoštolát modlitby

apostolat-modlitby

 

Hledat

 

WebArchiv - archiv českého webu