Na církevní ZŠ ve Veselí lyžovali, soutěžili a hráli pro postižené


Bez lyžování či karnevalu si únor leckdo nedovede představit. S lyžemi a maskami prožili tento čas i na Církevní základní škole ve Veselí nad Moravou, kromě toho se ale zdejší žáci také zúčastnili soutěží nebo secvičili představení pro neslyšící a postižené.

Foto archiv školyŽáci 7. ročníků se zúčastnili lyžařského kurzu na horské chatě Orientka v Jeseníkách. Kromě lyžování si užili také zábavu v bazénu, sauně a při večerních programech. Při besedách se žáci dozvěděli informace o lyžařské výzbroji a výstroji, lyžařských stylech a disciplínách. Zájemci navštívili také mši svatou v kostele ve Staré Vsi u Rýmařova.

Okresní kolo olympiády z českého jazyka

Ve čtvrtek 5. února změřilo své znalosti z českého jazyka 28 žáků v okresním kole olympiády v českém jazyce, které se uskutečnilo na ZŠ Očovská v Hodoníně. Naši školu reprezentovala žákyně 9.B Anna Medková. Podala výborný výkon, umístila se na 2. místě a postupuje do krajského kola.

Foto archiv školy„Praktické pokusy z fyziky“

Žáci 8. ročníku se zúčastnili projektu „Praktické pokusy z fyziky“ na Purkyňově gymnáziu ve Strážnici. Hlavním tématem byla „Hydromechanika – tlak a síly působící v kapalinách a plynech“. Den na gymnáziu se žákům velmi líbil a zjistili, že i fyzika může být zábavná.

Školní karneval

Ve čtvrtek 12. února se konal školní karneval, který se celý nesl v duchu pohádek a pohádkových postav. Na promenádě se sešli králové, princezny, kašpárci, mušketýři, piráti a další. Společně si zatančili, zasoutěžili a také zahráli oblíbené hry. Byly oceněny masky nejbarevnější, nejveselejší, originální a vtipné. Všichni si odnesli pěkné zážitky a odměny.

Foto archiv školyVystoupení žáků na DPS

Téhož dne uspořádal Svaz neslyšících a nedoslýchavých a Centrum pro sluchově postižené ve Veselí nad Moravou pro své členy výroční schůzi. Žáci z naší školy si připravili kulturní program, aby přítomné pobavili a zpříjemnili tak jejich setkání. Žáci přednesli básně, zatancovali a pěvecký sbor pod vedením paní učitelky Tomčalové zazpíval veselé písničky.

(czš)

 

Kalendář akcí

P Ú S Č P S N
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 
Add to calendar

Podzimní festival

podzimni-festiva

 

Jubileum
Rudolfa Jana

 

rudolf-jan

 

Majetkové narovnání
(tzv. restituce)

 

majetkove-narovnani

ehp-fondy

OLDIN

 

Apoštolát modlitby

apostolat-modlitby

 

Hledat

 

WebArchiv - archiv českého webu