Na Církevní ZŠ ve Veselí se pekl chléb a hrály pohádky


V jarních měsících se na Církevní základní škole ve Veselí nad Moravou uskutečnil den otevřených dveří, žáci a zaměstnanci také společně slavili Velikonoce a sešli se na mši svaté.

Den otevřených dveří

Dne 28. března se u nás ve škole uskutečnil den otevřených dveří. Předškoláci se pobavili u pohádek, které si pro ně připravili žáci 9. ročníků, a podívali se na výuku v prvních třídách. Odpoledne sami zasedli do školních lavic a zahráli si na školu. Členové žákovského parlamentu a jejich spolužáci si pro ně připravili dobrodružné putování po škole. Na cestě navštívili učebny, tělocvičnu, kuchyňku, dílny nebo školní klub, kde plnili různé úkoly.

Projekt „Velikonoce“

Projektový den Velikonoce jsme uskutečnili ve spolupráci s veselskou farností. Žáci navštívili kostel sv. Andělů strážných, muzeum a drobné sakrální památky. Připomněli si velikonoční příběh a velikonoční zvyky, jako je pečení nekvašeného chleba, pletení pomlázky, barvení vajíček a další výtvarné aktivity.

Školní mše

V pátek 21. dubna jsme školní den zahájili slavnostní mší svatou v kostele sv. Andělů strážných, kterou celebroval pan kaplan Roman Vlk. Mše byla již tradičně doprovázena zpěvem školního sboru dětí a učitelů.

 

Kalendář akcí

P Ú S Č P S N
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 
Add to calendar

Podzimní festival

podzimni-festiva

 

Jubileum
Rudolfa Jana

 

rudolf-jan

 

Majetkové narovnání
(tzv. restituce)

 

majetkove-narovnani

ehp-fondy

OLDIN

 

Apoštolát modlitby

apostolat-modlitby

 

Hledat

 

WebArchiv - archiv českého webu