Na církevní ZŠ ve Veselí zakončili školní rok s Charitou i policií


Výlety a pobytové kurzy, besedy o budoucím povolání, oslavy s místní Charitou i závěrečná mše svatá tvořily život na Církevní základní škole ve Veselí nad Moravou v závěru školního roku 2015/2016.

Výlet pro oceněné žáky

V červnu se uskutečnil výlet pro reprezentanty školy v soutěžích a olympiádách. Žáci navštívili Arcibiskupský palác a muzeum v Olomouci, byli přijati Mons. Josefem Hrdličkou pomocným biskupem olomouckým. Odpoledne si užili zábavu na bobové dráze v Hlubočkách u Olomouce.

 

Celoškolní projekt „ Práce jako koníček“

Žákovský parlament zorganizoval celoškolní projekt „Práce jako koníček“. Do školy žáci pozvali záchranáře, sportovce a osobnosti z Veselí nad Moravou a okolí, jejichž povolání je pro ně také koníčkem. Po zajímavých besedách a ukázkách z činnosti žáci načerpané informace výtvarně zpracovali. Velké poděkování patří všem zúčastněným.

 

8. ročník ve Fryštáku

Žáci 8. ročníku se zúčastnili pobytového kurzu v Domě Ignáce Stuchlého ve Fryštáku. Téma kurzu „Co ze mě jednou bude“ a „Školní výlet“ prolínalo všechny aktivity, které vedly žáky ke spolupráci a vzájemné komunikaci, k toleranci, tvořivosti a upevňování dobrých vztahů v třídním kolektivu. Všichni se dokázali vyhecovat k neuvěřitelnému nadšení a také k výkonům, při nichž často překonávali doslova sami sebe.

 

25. výročí Charity Veselí nad Moravou

Školní sbor přispěl svým pěveckým pásmem do kulturního programu oslav 25. výročí Charity ve Veselí nad Moravou. Parné letní počasí připravilo náročné podmínky, ovšem potlesk přítomných diváků a sladká zmrzlina děti báječně odměnily.

 

Děkovná mše a loučení deváťáků

Školní rok jsme zakončili slavnostní mší v kostele sv. Andělů strážných ve Veselí nad Moravou a loučením deváťáků se školou a spolužáky v kině Morava. Zde proběhlo také ocenění žáků za jejich aktivity a práci pro školu. Cenu starosty Města získal Josef Kohoutek, cenu ředitele školy Sára Motyčková, cenu děkana veselské farnosti Kateřina Bittnerová a Veronika Galušková, cenu SRPŠ Eliška Uřičářová a cenu žákovského parlamentu Edita Kráčalová.

 

Kalendář akcí

P Ú S Č P S N
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 
Add to calendar

Podzimní festival

podzimni-festiva

 

Jubileum
Rudolfa Jana

 

rudolf-jan

 

Majetkové narovnání
(tzv. restituce)

 

majetkove-narovnani

ehp-fondy

OLDIN

 

Apoštolát modlitby

apostolat-modlitby

 

Hledat

 

WebArchiv - archiv českého webu