Na církevní ZŠ ve Veselí žili misiemi i výlety


Oslava misijní neděle, exkurze do okolí Bzence i do Prahy, tvořivé odpoledne se seniory i několik soutěží provázely život Církevní základní školy ve Veselí nad Moravou během prvních měsíců školního roku 2016/2017.

Milion dětí se modlí růženec

Děti naší školy se připojily k tradičnímu modlitebnímu setkání „Milion dětí se modlí růženec“. Důležitý je úmysl modlit se s dětmi celého světa za mír ve světě i v rodinách.

 

Misijní neděle

V neděli 23. října slavila naše farnost misijní mši svatou. Zpěvem a hudbou ji provázel náš žákovský i učitelský sbor, děti se zapojily také při nesení darů a četbě přímluv i čtení. Po mši byl připraven misijní jarmark, jehož výtěžek (stejně jako výtěžek mešní sbírky) byl určen na podporu misií.

 

Adaptační pobyt

Žáci 6. ročníku se zúčastnili projektu „Seznamujeme se“, který se uskutečnil v Domě Ignáce Stuchlého ve Fryštáku. Během tří dnů proběhlo mnoho aktivit, her a činností, které vedly žáky ke spolupráci a vzájemné komunikaci, k toleranci, tvořivosti a upevňování dobrých vztahů v třídním kolektivu. Všichni žáci si kurz velmi užili a domů přijeli plni zážitků a dojmů.

 

Exkurze „Váté písky“

Žáci 8. ročníku již tradičně navštívili ptačí oblast Bzeneckou doubravu a Národní přírodní památku Váté písky. Během slunečného dne měli příležitost spatřit téměř všechny typické zástupce zdejší fauny a flóry a seznámit se s historií dané lokality.

 

Deváťáci v Praze

Žáci 9. ročníku si užili krásné dva dny v Praze. Zhlédli významné pražské památky, např. Strahovský klášter, Loretu, Pražský hrad, katedrálu sv. Víta, Zlatou uličku, Staroměstské náměstí. Druhý den zamířili na exkurzi do Poslanecké sněmovny PČR. Následovala prohlídka Muzea Karlova mostu s plavbou po Vltavě. K zážitkům přispělo i petřínské bludiště, setkání s Leošem Marešem, závěrečné „nákupy“ v Palladiu a cesta Leo Expresem.

 

Vítězství v EKOLYMPIÁDĚ

Soutěžní tým ve složení Marek Galuška (8. roč.), Ludmila Tutková (7. roč.) a Karolína Krepčíková (6. roč.) zvítězil v 10. ročníku Ekolympiády, která se již tradičně konala na Purkyňově gymnáziu ve Strážnici. Po vědomostním testu následovala stezka, kde žáci plnili praktické úkoly z oblasti dendrologie, zoologie, zeměpisu, fyziky a chemie. Na závěr zpracovali malý projekt na téma Voda a problémy, které se k ní vztahují

 

Etická výchova

Naše škola uspěla v Programu podpory etické výchovy Nadačního fondu Josefa Luxe. Ocenění za 1. místo převzali z rukou paní Věry Luxové ředitel školy Ludvík Kostelanský a zástupce ředitele Tomáš Just. Slavnostní předání proběhlo v prostorách Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR.

 

Podzimní příroda inspiruje

Školní družina uspořádala podzimní tvoření se seniory ze Zdislavy o.p.s. Veselí. Společně si užili příjemné odpoledne a vytvořili pěkné podzimní dekorace.

 

Soutěž školního klubu

Školní klub uspořádal pro žáky 1. stupně soutěž O nejoriginálnějšího strašáčka a pro žáky 2. stupně fotosoutěž Barvy podzimu. Sešla se spousta krásných výrobků, z nichž byla uspořádána výstavka.

CZŠ Veselí nad Moravou

 

Kalendář akcí

P Ú S Č P S N
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 
Add to calendar

Podzimní festival

podzimni-festiva

 

Jubileum
Rudolfa Jana

 

rudolf-jan

 

Majetkové narovnání
(tzv. restituce)

 

majetkove-narovnani

ehp-fondy

OLDIN

 

Apoštolát modlitby

apostolat-modlitby

 

Hledat

 

WebArchiv - archiv českého webu