Na Katolické ZŠ v Uherském Brodě ukončili první pololetí


Foto Martina MošťkováKaždou významnou událost v liturgickém roce, ale také ve školním roce, zahajují žáci církevní základní školy v Uherském Brodě společným slavením mše svaté. Výjimkou nebylo ani ukončení prvního pololetí ve školním roce 2014/2015.

Uherský Brod: Ve čtvrtek 29. února dopoledne se všichni žáci, zaměstnanci školy, mnozí rodiče a farníci z Uherského Brodu sešli ve farním kostele, aby děkovali za uplynulý půlrok, ale také prosili za období, které je čeká.

Mši svatou sloužil P. Josef Pelc, který si také pro děti připravil promluvu. Nechyběl zde ani P. Zdeněk G. Klimeš z Hradčovic a místní jáhen Pavel Macura. Na konci mše svaté si vzal slovo také ředitel školy Ivo Ertl, který poděkoval rodičům za jejich podporu a všechny žáky povzbudil k další práci.

Foto Martina MošťkováPo příchodu do vyhřáté budovy školy dostali již netrpěliví školáci své vysvědčení. Největší radost byla v první třídě. A není se čemu divit. Tyto děti udělaly během pěti měsíců opravdu velké pokroky. Dozvěděly se nejen mnoho nových věcí, ale také už všichni umí číst.

Snahu svých potomků zajisté ohodnotili i rodiče pochvalou, ale nyní třeba už i pěknou knížkou. Překvapení si pro děti připravila i třídní paní učitelka z 1. třídy Štěpánka Kachníková, která dětem za odměnu zorganizovala návštěvu v dětském oddělení knihovny v Uherském Brodě.

Martina Mošťková, KZŠ Uherský Brod

 

Kalendář akcí

P Ú S Č P S N
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 
Add to calendar

Podzimní festival

podzimni-festiva

 

Jubileum
Rudolfa Jana

 

rudolf-jan

 

Majetkové narovnání
(tzv. restituce)

 

majetkove-narovnani

ehp-fondy

OLDIN

 

Apoštolát modlitby

apostolat-modlitby

 

Hledat

 

WebArchiv - archiv českého webu