Na nadcházející neděli připadá Den Bible


V neděli před slavností Ježíše Krista Krále probíhá každoročně Den Bible. Letos tato událost připadá na 18. listopad. Den Bible je možné slavit ve farním společenství, ale i v rodině či v soukromí.

Praha: Ke slavení ve farnosti může patřit mj. biblicky zaměřená homilie, ukázková biblická hodina, přednáška pozvaného hosta, vývěska s biblickou tématikou, biblicky zaměřené odpoledne pro rodiny, promítání filmu s biblickou tématem, biblická výstava (reálie, historie, chutě, vůně), výstava různých vydání Bible, které mají farníci doma, či opisování Bible (její části).

Slavení Dne Bible v rodině může proběhnout ve formě důkladné přípravy na nedělní biblické texty, každodenního čtení biblických úryvků či např. rozhovoru nad Písmem.

V kostelích se na Den Bible koná sbírka na podporu biblického apoštolátu. Podle rozhodnutí České biskupské konference náleží 25 % výnosu této sbírky Českému katolickému biblickému dílu a 75 % České biblické společnosti.

České katolické biblické dílo se snaží uvádět do bohatého biblického dědictví. Jeho úsilí směřuje k osobní nebo společné četbě Bible. Pořádají se úvody do práce s Biblí ve farnostech, biblické duchovní obnovy a biblické kurzy pro všechny věkové kategorie, a to ve všech českých i moravských diecézích. Organizace nabízí kurzy výroby biblických postaviček, připravuje pomůcky pro četbu Bible dospělých či dětí. Připravila také pořad Bible v liturgii, vysílané rádiem Proglas.

Více na www.biblickedilo.cz.

František Jemelka, Tiskové středisko ČBK

 

Kalendář akcí

P Ú S Č P S N
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 
Add to calendar

Podzimní festival

podzimni-festiva

 

Jubileum
Rudolfa Jana

 

rudolf-jan

 

Majetkové narovnání
(tzv. restituce)

 

majetkove-narovnani

ehp-fondy

OLDIN

 

Apoštolát modlitby

apostolat-modlitby

 

Hledat

 

WebArchiv - archiv českého webu